6.1 C
Bacău
vineri, martie 24, 2023

Ce daune morale si materiale se pot obtine in urma unui accident rutier

Familia victimei Instanţa judecătorească va putea, de asemenea,...

Mergem pe Mare. Ce punem în bagaje?

Chiar dacă sunteți prima dată pe o...

Bijuterii cu utilizări mai puțin cunoscute

Oamenii au folosit bijuterii din mai multe...

Retea de traficanti de droguri in liceele bacauane, anihilata de procurorii DIICOT

OrasulRetea de traficanti de droguri in liceele bacauane, anihilata de procurorii DIICOT
- Advertisement -

6 persoane din Bacău au fost prinse în flagrant de către polițiștii de combatere a criminalității organizate în timp ce comercializau hașiș și substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.

La data de 10 octombrie a.c. polițiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Bacău au destructurat un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În cadrul acțiunii, care s-a desfășurat în municipiul Bacău, polițiștii au prins în flagrant șase tineri, cu vârste între 17 și 29 de ani, în timp ce comercializau hașiș și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În urma acțiunii de prindere în flagrant polițiștii au efectuat șapte percheziții domiciliare, ocazie cu care au fost identificate și ridicate în vederea cercetărilor 580 țiple cu pulbere albă sau substanță vegetală mărunțită, 1833 grame de pulbere albă și substanță vegetală mărunțită, 40 de comprimate, 40 de dispozitive de cântărit, fumat și mărunțit sau confecționat, 63 027 de lei și 1650 de euro, un pistol neletal cu gaze și muniția aferentă.

În sarcina membrilor grupării s-a reținut că, în cursul anului 2012, aceștia au distribuit către persoane tinere din municipiul Bacău importante cantități de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive și droguri de risc (hașiș și cannabis), fiind identificați, până în prezent peste 45 de consumatori, majoritatea minori, din mediul școlar. Totodată din cercetări a rezultat că pentru realizarea scopului infracțional, liderul grupării a cooptat în grupare un minor, pentru a avea acces la comercializarea drogurilor și substanțelor cu efect psihoactiv în rândul tinerilor din liceele băcăuane.

Față de cinci persoane procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Bacău au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire și aderare la un grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv. Cei cinci urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Față de o a șasea persoană s-a dispus măsura interzicerii de a părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea s-a desfășurat în colaborare cu Direcția Operațiuni Speciale și D.G.I.P.I și a beneficiat de sprijinul Serviciului de Intervenție Rapidă al I.P.J. Bacău, I.J.J. Bacău și al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Alte titluri