Rețeaua de sănătate REGINA MARIA inaugurează o nouă policlinică în Bacău

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA anunță inaugurarea unei noi policlinici în zona centrală a orașului Bacău. Prin extinderea serviciilor medicale oferite pacienților local, operatorul vizează cultivarea unui înalt nivel de calitate a actului medical, cu specialități noi și un centru de expertiză în gastroenterologie.

Policlinica REGINA MARIA Bacău a fost relocată într-un spațiu mult mai amplu, iar actuala locație are o suprafață totală de 1570 mp, pe strada Pictor Theodor Aman, nr. 40, unitatea medicală oferind pacienților accesul la 20 specialități medicale, imagistică și unul dintre cele mai performante laboratoare de analize medicale din zonă. Dimensiunea totală este dispusă pe 4 niveluri, la demisol, parter, etajul 1 și etajul 2 și găzduiește de asemenea centrul de expertiză pe gastroenterologie și un cabinet de medicină de familie.

„Dezvoltarea infrastructurii sistemului medical din România a fost și este pentru noi un obiectiv la care lucrăm necontenit. Astfel, consolidăm prezența Rețelei de sănătate REGINA MARIA în zona Moldovei, un pas firesc prin care ne dorim să ducem mai departe excelența actului medical. Inaugurarea Policlinicii REGINA MARIA Bacău reprezintă o confirmare a angajamentului nostru și dorința de a le oferi pacienților o gamă cât mai extinsă de servicii integrate, într-un singur loc.” a declarat Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

O echipă formată din 45 de medici furnizează serviciile medicale integrate și acoperă mai multe specialități medicale: cardiologie, obstetrică – ginecologie, endocrinologie, gastroenterologie, neurochirurugie, neurologie, medicină internă, pneumologie, reumatologie, urologie, ORL, alergologie și imunologie, dermatovenerologie, medicină generală, medicină de familie, medicina muncii, ortopedie și traumatologie și recuperare medicală.

Departamentul de imagistică al policlinicii dispune de echipamente noi, ultraperformante, cu ajutorul cărora se vor putea efectua examinări radiologice conventionale (RX), investigații imagistice prin rezonanță magnetică (RMN) și tomografii computerizate (CT). Acesta va fi deschis în curând, iar pacienții vor putea beneficia de investigații amănunțite pentru monitorizarea stării de sănătate. De asemenea, alte investigații speciale accesibile în Policlinica REGINA MARIA Bacău sunt ecografia screening pentru malformații fetale, ecografia doppler pentru artere și carotide, ecografia doppler pentru vene sau ecografia pentru șold, disponibilă și pentru copii.

Policlinica dispune și de un laborator propriu unde se procesează analizele pacienților, cu o suprafață de 120 mp. Acesta va fi operațional în perioada următoare, cu ajutorul echipei formate din 3 medici și 4 biologi.

Experiența specialiștilor din cadrul policlinicii și preocuparea continuă pentru sănătatea pacienților au pus bazele Centrului de expertiză în gastroenterologie. O echipă formată din 3 medici gastroenterologi se ocupă de investigarea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor din spectrul patologiei gastroenterologice. Pentru un tablou clinic complet și un tratament corespunzător, fiecare caz este evaluat cu atenție și sunt realizate inclusiv endoscopii digestive inferioare și superioare.

Directorul Medical al Policlinicii REGINA MARIA Bacău este Dr. Simona Guțu, Medic primar Medicină Internă care coordonează activitatea unității medicale alături de alți specialiști de renume local, printre care îi amintim pe Dr. Meda Angheluș, Medic specialist Cardiologie, Dr. Vera Ciobotaru, Medic specialist Cardiologie, Dr. Alexandru Angheluș, Medic specialist Urologie, Dr. Adrian Bogdan Ghica, Medic specialist Neurologie, Dr. Ovidiu Tudoran, Medic primar ORL, Dr. Mirela Zaharia, Medic specialist ORL, Dr. Oana Acsinte, Medic primar Obstetrică – Ginecologie și Dr. Gabriela Olaru, Medic specialist Obstetrică – Ginecologie.

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

 

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele opt acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

 

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu aproape 24 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 600.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

 

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor 290 de clinici partenere. Compania reunește peste 6.000 de angajați și colaboratori în cele 64 de locații proprii din Bucureşti şi din țară, locații prin intermediul cărora oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 3.5 milioane de pacienți.

 

În timpul pandemiei COVID-19, REGINA MARIA a implicat în testare toate cele 3 laboratoare de biologie moleculară din Rețea, Laboratorul Central din București și laboratoarele Genetic Center din București și din Cluj, atingând capacitatea de prelucrare de 860 de teste RT-PCR/ zi. De asemenea, toți pacienții Rețelei de sănătate REGINA MARIA pot accesa în această perioadă serviciile medicale de care au nevoie prin Clinica Virtuală.