Reţinut şi cercetat de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat

Poliţiştii au depistat şi identificat doi tineri, ambii de 17 ani, din comuna Cleja, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. Unul dintre ei a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 30 septembrie a.c., poliţiştii din Cleja au depistat şi identificat doi tineri, de 17 ani, ambii din localitate, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Astfel, în urma cercetărilor specifice efectuate de poliţişti s-a stabilit că, la data de 19 septembrie a.c., cei doi tineri ar fi sustras din locuinţa unei femei de 51 de ani, un portofel cu documente personale, o cameră foto şi suma de 100 de lei, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1000 de lei.

Unul din bănuiţi a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore şi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi tineri.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, poliţiştii băcăuani vă recomandă:

o Asiguraţi-vă zona de acces în curte şi în locuinţă cu sisteme de închidere solide și iluminat corespunzător;

o Atunci când persoane necunoscute vin la ușa dumneavoastră sub diverse pretexte (vând bunuri la preţuri mici, prestează servicii, cer anumite lucruri), NU le permiteţi accesul şi evitaţi să acceptaţi orice fel de propunere din partea acestora! Cu cât propunerea este mai avantajoasă, cu atât trebuie să vă dea mai mult de bănuit!

o Dacă locuiți singur/ă, rugaţi o rudă sau un vecin de încredere să vă viziteze cât mai des şi să aibă sub supraveghere locuinţa dumneavoastră; pentru mai multă siguranţă, puteţi face acelaşi lucru pentru rudele/vecinii dumneavoastră.