Reținuți și cercetați pentru furt din locuință

Polițiștii din comuna Buhoci au efectuat, la data de 30 mai a.c., în baza autorizației emise de Judecătoria Bacău, o percheziție domiciliară la locuința lui T. Neculai, de 25 de ani, suspectat de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, comisă în dauna părții vătămate I. Cecilia.

În locuința acestuia polițiștii au identificat mai multe bunuri sustrase de la partea vătămată (boxe audio, plită sobă, rola soba, butoi, drujba, antena tv, încălțăminte), care au fost ridicate și restituite proprietarului.

În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că o parte din bunurile sustrase i-au fost văndute unui cetățean din localitate. Acesta a fost identificat și a predat polițiștilor un televizor și o combină muzicală, pe care le achiziționase de la suspect.

Din cercetări s-a stabilit că în perioda 24-27.05.2013 T. Neculai de 25 de ani, împreună cu o minoră de 17 ani și alți doi minori de 12 ani au pătruns în îmobilul părții vătămate și au sustras mai multe bunuri, pe care au încercat ulterior să le comercializeze.

Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 95%.

Față de T. Neculai și minora de 17 ani s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecatoria Bacău cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infrcațiunii de furt calificat.