Revine gerul! Se asteapta minus 17 grade in Bacau

In judeţul Bacău vremea s-a menţinut în continuare rece cu temperaturi în uşoară creştere, în această dimineaţă atingându-se valori minime de până la – 10 ° C. Nu s-au semnalat în cursul nopţii ninsori sau intensificări ale vântului , cerul fiind in continuare senin sau partial innorat.
Pe drumurile naţionale din judeţ se circulă pe un carosabil uscat în mare parte, alternând şi cu porţiuni umede. Pe timpul nopţii s-a acţionat cu 5 răspânditoare cu lamă şi un utilaj tip UNIMOG pentru curăţirea , lărgirea carosabilului şi împrăştierea de material antiderapant în zonele de risc expuse formării poleiului.

Pe majoritatea drumurilor judeţene se circulă în condiţii de iarnă pe un carosabil cu zăpadă bătătorită.

Se acţionează în continuare în special în zonele de risc la înzăpezire în condiţii de vânt cu 7 auto cu răspânditor şi lamă, 2 încărcătoare frontale şi 2 buldoexcavatoare – pentru lărgirea drumurilor, îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi împrăştierea de material antiderapant.

Cele 13 spaţii amenajate special pentru persoanele fără adăpost funcţionează în municipiile şi oraşele judeţului unde, în special pe timpul nopţii, sunt asigurate condiţii de cazare, hrană şi asistenţă medicală celor aflaţi în dificultate. In noaptea care a trecut au fost cazate un număr de 25 persoane din care 18 la centrul din municipiul Bacău, 6 la centrul din municipiul Moineşti şi o persoană la centrul din oraşul Comăneşti.

Nu sunt semnalate în judeţ probleme deosebite în ceea ce priveşte furnizarea utilităţilor publice (apă, curent electric, gaz metan). Se lucrează cu echipe de specialitate ale E-ON pentru asigurarea căii de acces la transformatoarele medii de tensiune pentru a nu fi probleme în asigurarea curentului electric.
Pentru perioada următoarelor 24 ore, vreme îşi va păstra aceleaşi caracteristici, atingând dimineaţa minime de până la -17 ° C, cerul va fi mai mult noros ziua, când sunt posibile şi ninsori locale, iar vântul va sufla slab la moderat dinspre nord. De asemeni pe spaţii restrânse se poate semnala ceaţă şi chiciură.