sâmbătă 13 iulie 2024

.

Plastilina: de la o...

Plastilina este un material de modelare asemănător chitului, făcut din săruri de calciu,...

Mașina electrică, mult marketing...

Probabil ați aflat că Anglia va interzice peste vreo zece ani înmatricularea mașinilor...

Cum întreținem o poartă...

Poarta este un dispozitiv mecanic și vă va proteja mai eficient proprietatea comercială...

ŠKODA 1000 MB: schimbarea...

ŠKODA a construit o linie de producție complet nouă și modernă pentru noul...
AcasăActualitateSportRevista "Sportul Bacauan",...

Revista “Sportul Bacauan”, in al doilea an al existentei sale

A aparut primul numar al revistei “Sportul Bacauan” din cel de al doilea an al existentei sale, publicatie lunara de cultura sportiva editata de Asociatia “Derzis Eruditio” din Bacau.

“Luna august 2012 a marcat aniversarea unui an de la aparitia neintrerupta a revistei, fapt marcat de redactia noastra printr-o serie de interviuri, participari la emisiuni radio-tv, precum si prin declansarea altor actiuni complementare, voluntare si umanitare.

Vrem sa multumim din suflet cititorilor pentru cuvintele frumoase adresate la ceas aniversar si sa-i informam ca toate numerele anterioare ale publicatiei pot fi gasite si la sala de lectura a bibliotecii judetene”, scrie in editorialul “Putina… cultura sportiva”, Mihaela Babusanu Amalanci, directorul revistei si presedintele asociatiei care editeaza “Sportul Bacauan”.

Incepind cu acest numar, cititorii sint intimpinati cu o noua rubrica, ce va cuprinde regulamentele diferitelor discipline sportive, tot mai putin cunoscute astazi (primul regulament prezentat fiind cel al jocului de rugby).

Alte titluri din cuprinsul revistei: “Sportul inseamna sanatate, dar te invata sa accepti concurenta si sa-ti doresti performanta”-interviu cu dl.Dragos Benea, presedintele CJ Bacau realizat de Leonard Popa; “Caragiale, parintele sportului”- conf.univ.dr.Ioan Danila; “Speranta vine in pasi de dans”- Stelian Cartacuzencu; “Sotiile lui Dan Moisii, handbalistul cu trei peceti: Roman, Bacau, Vaslui”- Marius Ambrozie”; Sportul si Cultura”- prof.univ.dr. Stefan Munteanu; “Sportivi bacauani neobisnuiti”- Eugen Sendrea; “Nationalele de powerlifting de la Bacau, sub ochii vicecampioanei olimpice Roxana Cocos”- Cornel Pinter; “50 de ani de handbal masculin la Onesti”- Florin Filioreanu; “Cronica de la Casin (fotbal)”- Ion Moraru; “Debut greu, dar cu dreptul” (handbal masculin)- Costin Alexandrescu.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...