marți, decembrie 12, 2023

Ce alegem să îmbrăcăm?

E timpul să alegeți. Și este chiar...

Privilegiul special al Asociatiilor de proprietari

Conform art. 2333 alin. (1) din Codul...

eReader sau tabletă?

Chiar dacă cititul nu mai este cea...

Revista “Sportul Bacauan”, in al doilea an al existentei sale

ActualitateSportRevista "Sportul Bacauan", in al doilea an al existentei sale
- Advertisement -

A aparut primul numar al revistei “Sportul Bacauan” din cel de al doilea an al existentei sale, publicatie lunara de cultura sportiva editata de Asociatia “Derzis Eruditio” din Bacau.

“Luna august 2012 a marcat aniversarea unui an de la aparitia neintrerupta a revistei, fapt marcat de redactia noastra printr-o serie de interviuri, participari la emisiuni radio-tv, precum si prin declansarea altor actiuni complementare, voluntare si umanitare.

Vrem sa multumim din suflet cititorilor pentru cuvintele frumoase adresate la ceas aniversar si sa-i informam ca toate numerele anterioare ale publicatiei pot fi gasite si la sala de lectura a bibliotecii judetene”, scrie in editorialul “Putina… cultura sportiva”, Mihaela Babusanu Amalanci, directorul revistei si presedintele asociatiei care editeaza “Sportul Bacauan”.

Incepind cu acest numar, cititorii sint intimpinati cu o noua rubrica, ce va cuprinde regulamentele diferitelor discipline sportive, tot mai putin cunoscute astazi (primul regulament prezentat fiind cel al jocului de rugby).

Alte titluri din cuprinsul revistei: “Sportul inseamna sanatate, dar te invata sa accepti concurenta si sa-ti doresti performanta”-interviu cu dl.Dragos Benea, presedintele CJ Bacau realizat de Leonard Popa; “Caragiale, parintele sportului”- conf.univ.dr.Ioan Danila; “Speranta vine in pasi de dans”- Stelian Cartacuzencu; “Sotiile lui Dan Moisii, handbalistul cu trei peceti: Roman, Bacau, Vaslui”- Marius Ambrozie”; Sportul si Cultura”- prof.univ.dr. Stefan Munteanu; “Sportivi bacauani neobisnuiti”- Eugen Sendrea; “Nationalele de powerlifting de la Bacau, sub ochii vicecampioanei olimpice Roxana Cocos”- Cornel Pinter; “50 de ani de handbal masculin la Onesti”- Florin Filioreanu; “Cronica de la Casin (fotbal)”- Ion Moraru; “Debut greu, dar cu dreptul” (handbal masculin)- Costin Alexandrescu.

Romulus Dan Busnea

Alte titluri