vineri, septembrie 29, 2023

Revoluția tăcută

OpiniiEditorialRevoluția tăcută
- Advertisement -

Nu pot decât să mă bucur pentru reacțiile și comentariile voastre cu privire la alegerile parlamentare și nu numai. Ceea ce mi se pare normal până la urmă într-un exercițiu democratic, deschis comunicării și schimbului de opinii.

Cu toate acestea, și o spun la modul general, constat cu reală tristețe și îngrijorare, că mulți dintre noi, din dorința de a se băga în seamă, de a se face auziți ca simpli oponenți ai unui regim politic sau altul, ai unei idei sau paradigme, nu argumentează cele zise sau scrise, ci preiau și retransmit fără nici o analiză personală doar cele prezentate de propaganda sistemului, una bine infiltrată în mijlocul unor instituții publice, ONG-uri și mass-media.

A nu vedea, sau pur și simplu a nu fi de acord cu dovezi care înfierează actele de corupție sau abuzurile în serviciu ale unor înalți funcționari ai statului sau oameni politici ce provin din sânul partidului pe care îl simpatizezi și în care crezi, pe considerentul că doar adversarii partidului tău trebuie vizați, acuzați și condamnați, mi se pare un real pericol pentru ideea de libertate și democrație, pentru consolidarea statului de drept, în fapt o noțiune tot mai des invocată de propagandiști, dar fără nicio concretizare în fapte. Mai mult, când acuzațiile și condamnările îmbracă forma unor dosare penale care se fac la comandă politică cu scopul eliminării adversarilor politici, iar mulți dintre noi sunt de acord cu astfel de practici, atunci situația devine agravantă. Să nu uităm că multe dintre dosarele fabricate mai cu seamă sub regimul băsescian au fost ulterior dovedite chiar de către CEDO ca fiind fără obiect.

Dacă ne uităm cu obiectivitate și imparțialitate asupra unora dintre acestea, putem constata cu ochiul liber că spre exemplu, atât Dan Voiculescu cât și Liviu Dragnea au fost executați/condamnați doar pentru că s-au opus politicilor de forță, dictatoriale, exercitate de președintele Traian Băsescu, primul pentru că a cerut suspendarea acestuia pentru încălcarea Constitiuției și implicarea în fapte de corupție, iar cel de-al doilea, pentru organizarea în 2012 a referendumului de demitere a aceluiași președinte. Ca să nu mai vorbim de Victor Ponta, al cărui dosar, ăla cu Șova, e o caricatură.

Pe lângă fragmentele publicate din dosarul acestora, uitați-vă și la cele din dosarul lui Dragnea (adică ,,Referendum”, acesta fiind asemănător cu ,,Trofeul Calității”, dosarul care l-a scos din circuit pe Adrian Năstase), și veți rămâne uluiți de acuzele fără nicio probă/dovadă directă care i s-au adus, de motivația judecătorului care l-a condamnat și atunci veți putea avea o părere mult mai clară asupra modului în care acționează în multe dintre cazuri ,,justiția independentă”. Să mai aduc aminte de dosarul lui Gutău (primarul orașului Râmnicu-Vâlcea), sau de cel al lui Remeș, sau de cele ale Olguței Vasilescu? Iar exemplele abundă… Tocmai de aceea, foarte important pentru cei care se vor afla la guvernare e să facă, să miște ceva în domeniul justiției, în privința modificării de urgență a Codului Penal, aplicării legii răspunderii magistraților și a procurorilor, a numirii lor doar pe criterii de PROFESIONALISM ȘI INTEGRITATE și nu așa cum a făcut-o Băsescu și cu ai lui.

Uitați-vă la modul în care joacă actualul președinte, cel pentru care Ponta e plagiator iar madame Kovesi nu, la încercările disperate ale domniei sale de a scoate PSD-ul din ecuația alegerilor pe care acesta le-a câștigat detașat, mobilizând la întâlniri neconstituționale, chipurile doar informale, partide care probabil nici nu vor avea reprezentanți în Parlament etc. Cert este că întreg sistemul e în fierbere, întrucât instalarea PSD-ului la guvernare va însemna pierderea unor poziții importante ale binomului. Iar susținătorii acestuia încearcă orice pentru a răsturna situația, adică votul românilor. Gurile isterice ale propaganiștilor precum și ale celor care le mănâncă din palme, nu mai pot decât să latre a pustiu, acolo unde ar trebui să se și ducă…

Pe de altă parte, uitați-vă la fostul președinte Băsescu, de parcă nici nu a existat vreo dată la cârma celui mai dezastruos și odios regim care a guvernat vreodată țara de după 1989, plângându-se acum de toate nenorocirile pe care el însuși, cu păpușarii lui de lingăi și slugi obediente le-au produs românilor. Intrat la mustață în Parlament datorită celor 30. 000 de voturi obținute în Republica Moldova, acolo unde încă multe se petrec pe stil vechi, Băsică își ascunde în spatele colonelului său, Robert Turcescu, o grimasă, un zâmbet perfid, de om ce nu mai încape în pielea lui, ci doar în cea a dracului…

Concluzie: Doar o minte bolnavă, spălată pe creier de propagandiștii care infestează opinia publică cu tot felul de falsuri, inepții și dezinformări poate să respingă cu vehemență realitatea, adevărul, și să mai și admită pe deasupra fărădelegile comise de un sistem ancorat tot mai mult în minciună, manipulare și teroare psihică, identică cu cea care a produs enorm de multe victime în perioada de preamărire a orânduirii comuniste…

Din păcate, pentru toți cei care mai au luciditate, demnitate și o fărâmă de patriotism, toate aceste aspecte ne arată încă o dată că nu am scăpat de vechile metehne, de stereotipuri și prejudecăți, de resentimente și răzbunări. Dar lupta pentru normalitate și stabilitate continuă.

Românii tocmai au bifat încă o revoluție, purtând cu toții aceeași armă: votul. A fost revoluția tăcută, purtată cu demnitate, fără scandaluri, fără violență, dar soldată cu o victorie de răsunet. Împotriva sistemului, împotriva corupției, abuzurilor, batjocurii și umilinței…
Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Voi reveni.

Al vostru, Romulus Dan BUSNEA…

P. S. Programul de guvernare prezentat de Liviu Dragnea în conferința de presă este unul foarte clar, concis și aplicabil, iar potrivit celor declarate de către acesta, PSD-ul va respecta cu strictețe Constituția, programul de guvernare și votul românilor. Așa să-i ajute Dumnezeu!

Alte titluri