sâmbătă 13 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarRisotto cu porumb...

Risotto cu porumb și legume – rețeta rapidă

Am gătit de multe ori risotto. De fiecare dată, am încercat să respect două lucruri:

  • Primo: să folosesc un soi de orez (Arborio, Carnarolo) care se pretează la așa ceva;
  • Secundo: să nu mă repet. Așa că îl fac cu urzici, cu ciuperci, cu mazăre, cu spanac, cu praz, cu gorgonzola, cu fructe de mare, în diverse combinații. Pentru detalii, un click aici vă lămurește, iar următorul click vă duce la preparatul dorit.

_101

Pe de altă parte, am mai folosit la gătit orez congelat în amestec cu diverse: orez mexican, orez hawaiian, și-or mai fi fost și alte neamuri. Se pregătește repede, nu-i pretențios la gătire, iar congelarea rapidă face ca legumele însoțitoare să-și păstreze aproape intacte calitățile nutritive, culoarea și aspectul de prospețime. Un alt avantaj, nu trebuie decongelat înainte de gătire. Deci din congelator, direct în tigaie.

_117

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....