Am gătit de multe ori risotto. De fiecare dată, am încercat să respect două lucruri:
- Primo: să folosesc un soi de orez (Arborio, Carnarolo) care se pretează la așa ceva;
- Secundo: să nu mă repet. Așa că îl fac cu urzici, cu ciuperci, cu mazăre, cu spanac, cu praz, cu gorgonzola, cu fructe de mare, în diverse combinații. Pentru detalii, un click aici vă lămurește, iar următorul click vă duce la preparatul dorit.
Pe de altă parte, am mai folosit la gătit orez congelat în amestec cu diverse: orez mexican, orez hawaiian, și-or mai fi fost și alte neamuri. Se pregătește repede, nu-i pretențios la gătire, iar congelarea rapidă face ca legumele însoțitoare să-și păstreze aproape intacte calitățile nutritive, culoarea și aspectul de prospețime. Un alt avantaj, nu trebuie decongelat înainte de gătire. Deci din congelator, direct în tigaie.
Articolul integral, AICI.