Risotto cu spanac și mazăre

115 copy

Italienii zic că un risotto nu-i risotto dacă nu l-ai îmbunătățit pe final cu un boț de unt și-o pișcătură (mai mare, ce-i drept) de parmezan ras mărunțel. Apăi le convine să zică asta, că ei pot mânca risotto în post, că doar n-are carne. Un astfel de risotto, colorat în trei nuanțe de verde – ceapă, spanac și boabe de mazăre, am încropit după modelul clasic. Dacă sunteți vegetarieni, permanent ori numai temporar, vi-l puteți adapta. N-o să mai iasă atât de cremos, însă o să fiți cu conștiința împăcată. Așa că luați-vă adio de la unt și parmezan, limitați-vă la uleiul de măsline, a cărui cantitate o puteți eventual dubla, și la supa de legume (Simplu de făcut: fierbeți într-un litru și jumătate de apă o țelină mică, un păstârnac, un pătrunjel, doi morcovi, eventual un cartof și-o ceapă. Folosiți lichidul pentru risotto, iar legumele le puteți valorifica în diverse moduri, pe care le găsiți aici) care o va înlocui pe cea de pui.

Continuare…