vineri 19 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarRisotto cu urzici

Risotto cu urzici

Am preparat de nenumărate ori risotto, nu din snobism de moldovean, ci pentru că m-a încântat ideea de adăuga puțin unt și parmezan în ceea ce, de obște, numim orez fiert cu diverse, ori pilaf. Sintagma “pilaf cu urzici” sau “pilaf de urzici” îmi este de mult cunoscută, deși n-am preparat și nici n-am gustat până mai deunăzi așa ceva. Din varii motive. Unul ar fi că urzicile, după cum le spune și numele, necesită precauții suplimentare atunci când încerci să le culegi/gătești. Asta a fost suficient ca să stau deoparte de toate preparatele culinare care conțin printre ingrediente sus-numitele plante. Plus că aveam o repulsie majoră față de cunoscutul “spanac de urzici” (vă dați seama cum sună?), întâlnit frecvent în zonă.

 
_303
 
_301
 

Avem, care va să zică, 180 g urzici brutto, culese de la marginea șanțului/pădurii, pe care va trebui să le sortăm/curățăm/spălăm. Cum nu vreau să mă tratez chiar acum de reumatism, îmi pun o pereche de mănuși, puțin mai groase decât cele chirurgicale, și purced la treabă. De aici încolo, vorba poetului, restul este istorie

 
_315
 

Integral, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....