22.8 C
Bacau

România, nu doar că pare, ci este o țară destabilizată. Și totuși, în mâinile cui o lăsăm?

De stiut!

rp_bsn-1-470x3421.jpg

,,În anii ’80 capitalismul a triumfat asupra comunismului. În anii ’90 capitalismul a triumfat asupra democrației și economiei de piață. Pentru acei a dintre noi care au crescut în ideea că fundamentul democrației și libertății pieței este capitalismul, realizarea faptului că sub capitalism democrația este vândută celui care plătește mai mult de pe piața și că piața este planificată de către megacorporații mai mari decât cele mai multe dintre state, a reprezentat o crudă trezire la realitate… Scăpat de sub controlul opiniei publice, capitalismul este boala democrației și a economiei de piață”. David C. Korten, în ,,Viața după capitalism: Lumea post-corporatistă”.

Super-înșelătoria, super-escrocheriile cu tunuri de miliarde de euro date bugetului care suportă și-așa o uriașă presiune sub povara datoriilor externe și ajustărilor dictate de politicile europene, super-sfidarea, dar și un super-cretinism de-a dreptul înfiorător prin aria sa de răspândire, idem percepția realității despre care am vorbit într-o postare anterioară, par să paralizeze în continuare Românica noastră.
Unii se miră de ce se întâmplă ceea ce credeau că nu o să se întâmple o dată cu instalarea noului guvern, de ce nu mai e nimeni cu ei, de ce se strâmbă toate, așa deodată, iar libertățile sunt simple amăgiri purtate de vânt, de ce povara apasă tot mai greu pe umerii românilor când traiul decent și siguranța sunt doar vorbe și nimic mai mult, doar frecții la picior de lemn…
Ghinion, vorba dlui actual președinte, poate cel mai slab mediator și diplomat din istoria României, greoi în exprimare dar fălos nevoie mare, ce mai, bugetar cu șapte case, trăiască familia lui!
Da, fraților cu scaun la cap, cu bun simț și bună creștere, sunt atât de mulți ipocriți, semi-analfabeți, pupincuriști, rudimentari în gândire, dar creduli și care pun botul la orice nerozie, încât îți vine să-ți iei lumea în cap, să te tot duci și să nu te mai uiți înapoi, decât cu mânie!!!!!!!!!!!
Că bunăoară, ieșirea în stradă, atunci când cu tragedia de la ,,Colectiv”, s-a soldat cu un mare fâs, s-a volatilizat ca și cum n-ar fi existat, pe mine nu mă miră mai deloc!
Păi de când așteptau șacalii care vor și-n continuare să ne subjuge sub ocrotitoarea mască a democrației, să găsească o astfel de oportunitate. Și dacă n-ar fi fost din nefericire acel crunt eveniment, s-ar fi găsit un altul, căci jocurile sunt demult făcute.
În toată așa-zisă revoltă față de ,,sistem”, câțiva tineri năbădăioși, cu sânge-n vine (care curge totuși cam încet) au fost transformați în masă de manevră pentru a înlocui un Guvern, care de bine, de rău, a echilibrat balanța între ,,ce avem” și ,,ce datorăm”, cu un ,,Guvern” de oengiști, puși în fruntea țării pe seama naivității românilor care-i plătesc pentru ca ei să execute ,,recomandările” de la Bruxelles, culmea, și asta, nu la mult timp după enormele, uriașele pierderi suferite în timpul celei mai odioase și mai perverse guvernări, cea a lui Boc-Băsescu!
ONG-uri, cum bine spunea prof. Costel Neacșu, ,,finanțate din exterior, nişte `căpuşe` care îşi permit să se pronunţe în numele poporului şi să pervertească moravurile în relaţia cu autoritatea de stat”. Păi, e mai mult decât clar că acest ,,Guvern”, total paralel cu nevoile și problemele unui popor tot mai sărăcit, va impune pe măsura trecerii timpului, noi măsuri de austeritate, fapt care deja poate fi observat prin politica adoptată vis-a-vis de înghțarea salariului minim pe economie, de înghețarea pensiilor etc.
,,Este foarte important să înțelegem chestiunile legate de acest guvern așa-zis tehnocrat.
De pildă, au trecut doar câteva zile de guvernare și s-au grăbit iarăși să confiște Fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului pentru situații de urgență (calamități) pentru a crea un nou minister și acela mai mult inutil! Deși există deja un minister pentru dialogul social, cel condus de Violeta Alexandru, iată că s-au gândit că mai trebuie creat și un Minister al Consultării Publice. Adică unul destinat pe viitor pentru consultarea cu `societatea civilă` reprezentată în cea mai mare parte de ONG-uri fantomă susținute de politicieni, dar și de persoane potente finaciar din afară țării, continuând astfel manipularea, consultarea președintelui Johannis, care atunci când a venit în Piața Universității nu a discutat decât cu cei câțiva reprezentanți ai unor astfel de ONG-uri”, spunea Radu Iacoboaie, pe blogul ,,Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei”.
Să nu uităm că o mare contribuție la nenorocirile care s-au abătut asupra românilor, parcă blestemați să nu mai iasă din conul de umbră al crizelor de tot felul, o are caracatița mafiei politice, care a cuprins cu brațele ei mai toate ungherele României, unul dintre acestea fiind și o mare parte a mass-media, folosită din plin pentru a-i face binecuvenita propagandă ideologică, dar și pentru atingerea unor scopuri politice, economice, sau de altă natură. ,,Propaganda urmărește uniformizarea părerilor, atitudinilor și comportamentelor receptorilor. (…) Propaganda obstrucționează procesul gândirii.
În general, propaganda se adresează sufletului publicului, și nu rațiunii acestuia. Dacă le-ar avea în vedere pe ambele, membrii audienței ar judeca rațional și efortul propagandistic ar eșua. Pentru a ocoli gândirea logică, propaganda se folosește de informații tendențioase menite a stimula emoțional publicul, `forțând` orientarea acestuia către o părere ori o concluzie bine cunoscută propagandistului”, arăta profesorul și publicistul Charles U. Larson în cartea sa, ,,Persuasiunea. Receptare și responsabilitate”. 
Ceea ce mă bucură enorm, este că adepții ideologiei băsinesciene au cam început să sucombe (din punct de vedere justițiar) subit, puși la zid, în sfârșit, de câțiva dintre anchetatorii instituțiilor abilitate, mai puțin impresionați de cei care se află încă la butoane, și cu atât mai puțin de cei ce au părăsit corabia puterii.
Astfel, se demonstrează, din păcate, după ani buni de zile (întrucât dosarele apar mult prea târziu), că toate anchetele prezentate cu dovezi, mărturii și documente clare de singurul post de televiziune care nu s-a dedat la mârșăvii, au început să transpire, să iasă la iveală, să fie scoase de la naftalină și puse pe masa Justiției.
Indiscutabil, caracatița mafiei politice din România are desigur multe brațe. Unul din acestea este și mass-media pe care o folosește din plin pentru a-și face propagandă ideologiei dar și pentru atingerea unor scopuri politice, economice sau de altă natură.
Exemple în acest sens abundă cu duiumul, iar așa-ziși jurnaliști/realizatori de talk-show-uri precum Rareș Bogdan, Mălin Bot, Mircea Marian, Octavian Hoandră, Ion Cristoiu, la care se aduagă alți jurnaliști-patroni precum Cozmin Gușă, dar mai ales Dan Andronic (consultant politic al lui Băsescu, director și proprietar oficial al publicației ,,Evenimentul Zilei”, cu emisiune purtând același titlu la oficiosul post de televiziune Realitatea TV), au omis voit sau au trunchiat adevărul în cazul marilor dosare de corupție ale mafiei băsiste, distrăgând atenția telespectatorilor și cititorilor de presă (în cazul lor, tot mai puțini ca număr, de unde și scăderea vânzărilor și a audiențelor) spre alte subiecte, sau spre atacuri denigratoare îndreptate către toți cei care au scos adevărul la lumină, după anchete minuțioase, realizate cu mari eforturi și riscuri.
Să nu uităm totuși, că astfel de specimene au reușit să dezinformeze și să manipuleze,
ce-i drept, doar o mică parte a opiniei publice, slab pregătită în fața oricăror încercări, dar foarte credulă față de tot ceea ce li se pune pe tavă, fără a încerca să se edifice, să treacă prin filtrul rațiunii toate inepțiile, supozițiile și informațiile false prezentate de deontologii presei ,,libere”, politruci de Dâmbovița și nu numai…
Ăștia și hoții care au devalizat România (mai ales cei din perioada 2004 – 2014, sub comanda și sub oblăduirea dictaturii băsesciene) stau în palatele furate de la români, se vor conducătorii de azi și de mâine ai acestei țări, ai românilor cu libertățile încătușate.
Deșteaptă-te române, din somnul cel de moarte…
Romulus Dan BUSNEA
P. S. Sunt o grămadă de nătăfleți, care atunci când încerci să legi o discuție aducând argumente viabile pe marginea unor teme de importanță aflată pe ordinea de zi a realităților cotidiene, nu acceptă să audă că există un adevăr dovedit, și te cataloghează din start, un adept al ,,teoriei conspirației”. Dar despre acest subiect, într-un număr viitor. Până atunci, să-auzim numai de bine…

         

- Advertisement -

Ultimele stiri