Romstrade, firma patronului Aeroportului Bacau, a intrat in insolventa

Tribunalul Giurgiu a deschis procedura insolventei fata de societatea Romstrade, care apartine lui Nelu Iordache, omul de afaceri care detine si Aeroportul Bacau, a anuntat Iulian Urban pe blogul sau.

“Practic din acest moment peste 200 de firme din Romania, cu circa 9000 de angajati, vor tremura la gandul ca este posibil sa nu mai vada vreodata cele 280 de milioane de euro pe care Romstrade ii datoreaza in piata” – scrie Urban.

Societatea „Romstrade” SRL are sediul social în localitatea Adunaţii Copăceni din judeţul Giurgiu, iar Nelu Iordache este administrator şi asociat majoritar cu 76% din partile sociale.

Omul de afaceri a fost retinut la inceputul lunii decembrie de DNA in dosarul in care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani.

Firma Blue Air, la care este patron Iordache, a castigat contractul de concesionare a Aeroportului Bacau si s-a obligat sa realizeze lucrari de modernizare a acestuia, insa graficul de executie pare sa nu fie respectat.