joi 25 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarRondele de somn...

Rondele de somn în crustă de făină și mălai

Penultima oară când am făcut trecut după pește proaspăt pe la Pescăria Bonito, am plecat de acolo cu un somotei (adică un somn mai mic) de vreo două kile. Mai nou, nici cei de la Bonito, nici cei de la Peștișorul Auriu nu se mai îndură să-ți fasoneze (adică să curețe / eviscereze / tranșeze / fileteze) peștele, nici măcar conta cost. Ne plângem că lanțurile de supermarketuri ale multinaționalelor au sufocat bieții comercianți autohtoni care se pare că își mai dau și singuri cu stângul în dreptul. Măcar în raioanele de pescărie ale supermarketurilor poți beneficia de aceste servicii, lucru verificat personal la Selgros.  În aceste condiții, am plecat cu peștele întreg acasă, unde fasonarea s-a desfășurat destul de anevoios și cu costuri suplimentare (apă, energie, detergent), încheindu-se apoteotic cu “trebuie dus gunoiul, ACUM!”.

_119

Continuarea poveștii o găsiți AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....