Penultima oară când am făcut trecut după pește proaspăt pe la Pescăria Bonito, am plecat de acolo cu un somotei (adică un somn mai mic) de vreo două kile. Mai nou, nici cei de la Bonito, nici cei de la Peștișorul Auriu nu se mai îndură să-ți fasoneze (adică să curețe / eviscereze / tranșeze / fileteze) peștele, nici măcar conta cost. Ne plângem că lanțurile de supermarketuri ale multinaționalelor au sufocat bieții comercianți autohtoni care se pare că își mai dau și singuri cu stângul în dreptul. Măcar în raioanele de pescărie ale supermarketurilor poți beneficia de aceste servicii, lucru verificat personal la Selgros. În aceste condiții, am plecat cu peștele întreg acasă, unde fasonarea s-a desfășurat destul de anevoios și cu costuri suplimentare (apă, energie, detergent), încheindu-se apoteotic cu “trebuie dus gunoiul, ACUM!”.
Continuarea poveștii o găsiți AICI.