marți 27 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarRulada de cacao...

Rulada de cacao cu frisca si kiwi

Ingrediente: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 3 linguri cacao, Esenta rom, 4 kiwi, 300 g frisca. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati treptat zaharul, apoi galbenusurile, esenta de rom, faina si la final cacao. Puneti compozitia pe hartie de copt, in tava. Coaceti blatul 20 minute la 180 grade Celsius.

Scoateti-l pe un prosp de bucatarie umed, pe care ati presarat zahar. Cand s-a racit blatul intindeti frisca. Taiati fructele de kiwi feliute si aranjati-le peste frisca. Rasuciti blatul usor, din aproape sa ii dati forma de rulada. Puneti rulada pe o tava si taiati…continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...