miercuri 11 decembrie 2024

.

Explorând importanța protecției solare...

În căutarea unui stil de viață sănătos, avem grijă de o serie de...

Cum să îți îngrijești...

Verighetele și inelele din aur nu sunt doar simboluri ale iubirii și angajamentului,...

Cum să vă îmbrăcați...

Cel mai important lucru de reținut este că stratificarea este cel mai eficient...

Cum alegem o baterie...

Alegerea unei baterii de bucătărie este dificilă. Diversitatea de stiluri, materiale și finisaje...
AcasăCulinarRulouri umplute cu...

Rulouri umplute cu brânză și pește

Chiar dacă pe internet circulă povestea cu “nu se pun alături, în același preparat, peștele/fructele de mare cu brânzeturile” consecințele variind între “îți apar pete albe pe piele, sau chiar mori” și “îți dă mia nonna cu mestola în testa”, am mai făcut chestii, antreuri în special, în care am combinat somon fumée cu mascarpone, sau ton cu brânză de vaci. Ba chiar “am preparat” și ton afumat cu brânză Gorgonzola. Nu mi-au ieșit pete albe pe piele, n-am murit (încă) și nici nu mi-am luat polonice-n cap (deocamdată).

_114

Câteva antreuri / aperitive simple, rapide, de efect (cromatic dar și papilo-gâdilitor) care dau bine pe orice masă “la ocazii”. Ba chiar și la un bufet suedez.

Vă trebuie doar câteva ingrediente: pește afumat, brânză tartinabilă, lipii. Eventual sare, piper și decorațiuni comestibile.

_211

Vedeți AICI ce aveți de făcut.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....