Chiar dacă pe internet circulă povestea cu “nu se pun alături, în același preparat, peștele/fructele de mare cu brânzeturile” consecințele variind între “îți apar pete albe pe piele, sau chiar mori” și “îți dă mia nonna cu mestola în testa”, am mai făcut chestii, antreuri în special, în care am combinat somon fumée cu mascarpone, sau ton cu brânză de vaci. Ba chiar “am preparat” și ton afumat cu brânză Gorgonzola. Nu mi-au ieșit pete albe pe piele, n-am murit (încă) și nici nu mi-am luat polonice-n cap (deocamdată).
Câteva antreuri / aperitive simple, rapide, de efect (cromatic dar și papilo-gâdilitor) care dau bine pe orice masă “la ocazii”. Ba chiar și la un bufet suedez.
Vă trebuie doar câteva ingrediente: pește afumat, brânză tartinabilă, lipii. Eventual sare, piper și decorațiuni comestibile.
Vedeți AICI ce aveți de făcut.