27.2 C
Bacau

RUSALII ÎN SIGURANŢĂ

De stiut!

În perioada Rusaliilor, peste 900 de poliţişti vor acţiona, zilnic, în județul Bacău, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În perioada 22 – 24 iunie a.c., cu ocazia sărbătoririi Rusaliilor, peste 900 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigaţii criminale, combaterea criminalităţii organizate şi investigarea fraudelor vor acţiona, zilnic, în județul Bacău, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor obişnuite, necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători.

Astfel, în această perioadă, vor fi constituite 299 de patrule de ordine şi siguranţă publică, dintre care 89 pedestre şi 210 auto ce vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Totodată, poliţiştii rutieri vor acţiona pe 8 de tronsoane de drumuri naţionale şi vor utiliza 48 de autospeciale dotate cu aparate radar.

De asemenea, poliţiştii vor asigura desfăşurarea în siguranţă a manifestărilor religioase şi cultural – artistice și sportive, acţionându-se pentru prevenirea furturilor din buzunare, poşete, genţi, a celor din autoturisme, precum şi a tâlhăriilor. Sunt în atenţie zonele turistice şi de agrement şi lăcaşurile de cult din judeţul Bacău, unde se preconizează prezenţa unui număr însemnat de persoane.

Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite în această perioadă polițiștii băcăuani adresează cetățenilor căteva sfaturi menite să conducă la prevenirea furturilor din locuințe, autoturisme, buzunare, genţi și poşete:

– la plecarea de la domiciliu (indiferent de perioada de timp) închideţi bine toate căile de acces în locuinţă!
– nu lăsaţi, la vedere, în autoturisme bunuri de valoare, bunuri care pot atrage atenţia, obiecte de îmbrăcăminte sau bani!

– nu lăsaţi în autoturisme documentele personale sau ale maşinii!
– nu păstraţi sume mari de bani asupra dumneavoastră!
– daţi atenţie deosebită bagajelor de mână, poştelor, genţilor pe care le aveţi, în special în zone aglomerate!

De asemenea pentru a preveni victimizarea dumneavoastră prin săvârșirea unor infracțiuni cu violență, vă recomandăm:

– nu proferaţi injurii şi nu încurajaţi violenţa, acestea sunt cauze care duc la declanşarea unor conflicte ce pot degenera în violenţe!
– nu vă faceţi singur dreptate lovind adversarul, aceste gesturi pot avea uneori consecinţe grave!
– evitaţi persoanele irascibile, puse pe harţă, evitaţi orice conflict cu acestea, nu-i jigniţi şi nu-i încurajaţi!

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii rutieri vă sfătuiesc să respectaţi limitele legale de viteză, stabilite pe sectoarele de drum pe care le parcurgeţi, să nu vă angajaţi în depăşiri decât după ce v-aţi asigurat că puteţi face această manevră în condiţii de siguranţă şi nu conduceţi autoturisme sub influenţa băuturilor alcoolice!

- Advertisement -

Ultimele stiri