joi 25 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateRuta ecumenică din...

Ruta ecumenică din județul Bacău, recunoscută ca Rută Culturală Turistică Regională

În calitatea sa de membru al Acordului Parţial Extins privind Rutele Culturale Certificate de Consiliul Europei (conform Legii nr. 59/2013), Serviciul Relații Internaționale și Afaceri Europene în Domeniul Turismului din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a creat un sistem voluntar de „recunoaștere” a Rutelor Cultural Turistice, dezvoltate de organizațiile din domeniul turismului/culturii sau de autoritățile publice locale/județene, pentru dezvoltarea și promovarea turismului cultural.

Pentru obținerea recunoașterii unei astfel de rute, MEAT a solicitat celor interesați o documentație care să cuprindă o serie de date tehnice, precum denumirea și tematica rutei, descrierea obiectivelor turistice incluse în listă, lungimea totală a rutei și perioada de timp de la un obiectiv la altul, descrierea rutei, tipul transportului, localități de tranzit, unități de cazare existente pe traseul respectiv, posibilități de agrement etc.

Rutele Cultural Turistice Naționale trebuie să cuprindă obiective turistice din minimum trei județe, iar cele realizate la nivel regional vor cuprinde obiective turistice din minimum două localități, acestea fiind folosite ca instrumente pentru promovarea și dezvoltarea produsului turistic prin schimburile de bune practici.

Printre cele 15 instituții publice care au obținut recunoașterea Rutelor Cultural Turistice dezvoltate pe plan regional se numără și Consiliul Județean Bacău, prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), cu ,,Ruta Ecumenică din județul Bacău”.

Ruta cuprinde lăcașurile de cult din localitățile Bacău, Pogleț (Corbasca), Răchitoasa, Tisa Silvestri (Odobești), Diaconești (Agăș), Dărmănești, Târgu-Ocna, Slănic-Moldova, Oituz, Onești, Bogdana (Ștefan cel Mare), Mănăstirea Cașin, însoțite de toate datele tehnice prevăzute în documentație. Aceasta este totodată și o recunoaștere a dezvoltării și promovării turismului băcăuan din ultimii ani, la care și-a adus contibuția SPJPTCAS Bacău.

Ruta ecumenică din județul Bacău poate fi accesată pe site-ul de turism al SPJPTCAS, la https://turism-bacau.ro/ruta-ecumenica/.

În urma implementării sistemului voluntar de recunoaștere a Rutelor Cultural Turistice dezvoltate pe plan local/regional/național, acestea sunt promovate și pe site-ul MEAT, la http://turism.gov.ro/web/rute-cultural-turistice/.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...