S-a inaugurat sediul pasapoartelor de la Onesti

Instituţia Prefectului Judeţului Bacău a inaugurat astăzi, în municipiul Oneşti, un punct de lucru al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple pentru preluarea cererilor de eliberare a paşapoartelor simple electronice.

Prefectul Claudiu-Octavian Şerban a tăiat panglica inaugurală alături de şeful S.P.C.E.E.P.S. Bacău Florentina Neamţu, primarul municipiului Oneşti Laurenţiu Neghină, senatori şi deputaţi, funcţionari ai primăriei şi cetăţeni ai oraşului, declarând că este bucuros să poată oferi oneştenilor şi cetăţenilor din localităţile din apropiere un serviciu la îndemână pentru a nu mai fi nevoiţi să se deplaseze la sediul serviciului din municipiul Bacău, astfel şi serviciul din Bacău fiind degrevat de cererile din zona Oneşti.

Aflat în clădirea Primăriei municipiului Oneşti, în apropiere de Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Oneşti, noul sediu pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple este amenajat în conformitate cu normele impuse de lege şi oferă cetăţenilor un spaţiu generos cu deschiderea şi confortul specific unui serviciu modern şi de calitate.

Programul de lucru este în fiecare zi de marţi între orele 10.00 – 15.00, însă au fost doi cetăţeni care s-au bucurat de acest serviciu şi astăzi, la inaugurare.

Funcţionarea punctului de lucru poate asigura eliberarea paşapoartelor simple electronice atât pentru cererile depuse la acesta, cât şi, în funcţie de opţiunea cetăţeanului, la oricare din serviciile publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple din ţară sau la misiunile diplomatice ale României, în străinătate.

În cadrul punctului de lucru vor fi utilizate echipamente mobile pe care va rula un modul offline de preluare a datelor pentru solicitant, întreaga activitate fiind desfăşurată de către lucrătorii calificaţi şi autorizaţi din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Bacău.

Punctul de lucru va deservi populaţia din Oneşti precum şi cetăţenii care domiciliază în comunele limitrofe.