.

Ce trebuie să știm...

Pancreasul vă ajută să reglați modul în care corpul dumneavoastră procesează zahărul. De...

De ce YouTube schimba...

Utilizarea canalelor YouTube a devenit in prezent o posibila sursa de castig, foarte...

Trucuri pentru îngrijirea pielii

Știți elementele de bază: beți multă apă, dormiți suficient și spălați-vă fața. Dar...

Câteva lucruri despre dispozitivele...

Dacă ai trecut de faza filmelor cu spioni, știi, fără îndoială, că nu...
AcasăActualitateSportS-A ÎNCHEIAT O...

S-A ÎNCHEIAT O NOUĂ ETAPĂ DIN SERIA ,,TROFEELE KATEN COMĂNEȘTI – 2013”, LA TENIS DE CÂMP

bex 7 e

Sub licența Federației Române de Tenis (FRT) și în prezența președintelui acesteia, fostul jucător de tenis, George Cosac *, la Comănești, a avut loc în perioada 8-11 noiembrie 2013, o nouă etapă a campionatului național din seria ,,Trofeele Katten Comănești-Moinești-Dărmănești 2013 – Cupa de Toamnă”, întrecere ce a reunit tineri sportivi din toată țara, la categoriile de vârstă de 10, 12 și 14 ani, băieți și fete. Astfel, timp de 5 zile, în orașele Comănești, Moinești și Dărmănești, s-au disputat atractive meciuri de tenis, având printre participanți și sportivi de top 30 din România, respectiv din Cluj, Brașov, Galați, Râmnicu-Vâlcea, Botoșani, Vaslui, Roman, Bacău, Onești, Moinești, Comănești, dar și din Republica Moldova.

Organizarea a fost una ireproșabilă, avându-i la timonă pe prof. Cătălin Popa – managerul general și președintele ,,Tenis Club Comănești”, ing. Narcis Jitaru – coordonatorul Centrului de Informare Europeană ,,Europe Direct Comănești”, prof. Nelu Hârlea – directorul CSM Moinești, reprezentanți ai autorităților locale din Comănești, Petrom Moinești și ai școlilor din orașele gazde ale competiției, ceea ce a și dus în final, la creșterea nivelului acestui turneu, interesului pasionaților sportului alb.

,,Fără falsă modestie, vreau să remarc faptul că la nivelul orașului Comănești, dar și a celorlalte localități situate de-a lungul Văii Trotușului, tânăra generație vine cu pași repezi din urmă, dorința fiind una firească, unanimă : afirmarea, bucuria victoriei, și de ce nu, încercarea de a deveni un întreg uman echilibrat, format potrivit dictonului latin, dintr-o minte sănătoasă într-un corp sănătos. Dar să lăsăm ca rezulatatele să vorbească: Bianca Iftimie, categoria 10 ani, a obținut locul III, învingând sportive din Bacău și Onești. După Ioana Curelaru, care a câștigat anul trecut, Răzvan Cucu și Dimitrie Enea au trecut la etapele superioare ale turneului, la categoria 10 ani. Un nivel ridicat de joc și aptitudini tehnico-tactice de nivel înalt a demonstrat Ștefan Andrei, din Galați, la categoria 12 ani. Vanesa Nițu s-a impus la categoria 14 ani după un meci spectaculos cu Mara Pop din Brașov, iar publicul a urmărit cu interes meciul jucat la dublu de cuplul Erik Adochiței (Iași) – Ioan Carp (Brașov) și cel format din sportivii din Roman: George Nanu și Mihai Călin. Toți cei implicați în desăvârșirea actului sportiv, fie el la nivel local, sau național, nutrim speranța continuării cu succes a unor astfel de manifestări atât de benefice sportului românesc”, a afirmat prof. Cătălin Popa.

*George Cosac a început să practice tenisul în orașul natal, la Clubul Sportiv Școlar nr. 2 Constanța, sub îndrumarea antrenorului Radu Popescu. Cel care, mai târziu, i-a scos la suprafață pe Andrei Pavel, Adrian Tecău sau Gabriel Moraru. În 1985 s-a transferat la CS Dinamo Brașov, club pentru care la seniori a câștigat, în perioada 1987-1996, mai mult de 30 titluri de campion național la simplu, dublu, dublu mixt și pe echipe.

După celebrul Ion Țiriac (9 titluri), George Cosac (8) este al 2-lea tenismen român ca număr de titluri naționale adjudecate la simplu! De asemenea, la 20 de ani, a fost primul campion național la seniori din provincie. Timp de 9 ani (1987-1996) a fost, permanent, component al echipei de Cupa Davis a României. La Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992) a participat în proba de dublu, împreună cu Dinu Pescariu. „La Barcelona, am reușit cel mai bun rezultat al tenisului nostru, din toată istoria participărilor românești la Olimpiade. Am ocupat locul 6 sau, altfel spus, ne-am oprit din drum în sferturile de finală”. (Sursa: site-ul Federației Române de Tenis)”.

Romulus Dan Busnea