sâmbătă 13 iulie 2024

.

Cum să eviți capcanele...

În preajma sărbătorilor, este ușor să cazi în capcana consumului excesiv de alimente....

Ardeiul gras: fruct pentru...

Capsicum este numele genului de plante cu flori și fructele lor pe care...

Mi-am luat cuptor cu...

Majoritatea oamenilor se gândesc să folosească cuptorul cu microunde doar pentru a reîncălzi...

Explorând marele necunoscut. Ce...

Campingul este una dintre cele mai captivante și conectate modalități de a petrece...
AcasăActualitateSportS-A ÎNCHEIAT O...

S-A ÎNCHEIAT O NOUĂ ETAPĂ DIN SERIA ,,TROFEELE KATEN COMĂNEȘTI – 2013”, LA TENIS DE CÂMP

bex 7 e

Sub licența Federației Române de Tenis (FRT) și în prezența președintelui acesteia, fostul jucător de tenis, George Cosac *, la Comănești, a avut loc în perioada 8-11 noiembrie 2013, o nouă etapă a campionatului național din seria ,,Trofeele Katten Comănești-Moinești-Dărmănești 2013 – Cupa de Toamnă”, întrecere ce a reunit tineri sportivi din toată țara, la categoriile de vârstă de 10, 12 și 14 ani, băieți și fete. Astfel, timp de 5 zile, în orașele Comănești, Moinești și Dărmănești, s-au disputat atractive meciuri de tenis, având printre participanți și sportivi de top 30 din România, respectiv din Cluj, Brașov, Galați, Râmnicu-Vâlcea, Botoșani, Vaslui, Roman, Bacău, Onești, Moinești, Comănești, dar și din Republica Moldova.

Organizarea a fost una ireproșabilă, avându-i la timonă pe prof. Cătălin Popa – managerul general și președintele ,,Tenis Club Comănești”, ing. Narcis Jitaru – coordonatorul Centrului de Informare Europeană ,,Europe Direct Comănești”, prof. Nelu Hârlea – directorul CSM Moinești, reprezentanți ai autorităților locale din Comănești, Petrom Moinești și ai școlilor din orașele gazde ale competiției, ceea ce a și dus în final, la creșterea nivelului acestui turneu, interesului pasionaților sportului alb.

,,Fără falsă modestie, vreau să remarc faptul că la nivelul orașului Comănești, dar și a celorlalte localități situate de-a lungul Văii Trotușului, tânăra generație vine cu pași repezi din urmă, dorința fiind una firească, unanimă : afirmarea, bucuria victoriei, și de ce nu, încercarea de a deveni un întreg uman echilibrat, format potrivit dictonului latin, dintr-o minte sănătoasă într-un corp sănătos. Dar să lăsăm ca rezulatatele să vorbească: Bianca Iftimie, categoria 10 ani, a obținut locul III, învingând sportive din Bacău și Onești. După Ioana Curelaru, care a câștigat anul trecut, Răzvan Cucu și Dimitrie Enea au trecut la etapele superioare ale turneului, la categoria 10 ani. Un nivel ridicat de joc și aptitudini tehnico-tactice de nivel înalt a demonstrat Ștefan Andrei, din Galați, la categoria 12 ani. Vanesa Nițu s-a impus la categoria 14 ani după un meci spectaculos cu Mara Pop din Brașov, iar publicul a urmărit cu interes meciul jucat la dublu de cuplul Erik Adochiței (Iași) – Ioan Carp (Brașov) și cel format din sportivii din Roman: George Nanu și Mihai Călin. Toți cei implicați în desăvârșirea actului sportiv, fie el la nivel local, sau național, nutrim speranța continuării cu succes a unor astfel de manifestări atât de benefice sportului românesc”, a afirmat prof. Cătălin Popa.

*George Cosac a început să practice tenisul în orașul natal, la Clubul Sportiv Școlar nr. 2 Constanța, sub îndrumarea antrenorului Radu Popescu. Cel care, mai târziu, i-a scos la suprafață pe Andrei Pavel, Adrian Tecău sau Gabriel Moraru. În 1985 s-a transferat la CS Dinamo Brașov, club pentru care la seniori a câștigat, în perioada 1987-1996, mai mult de 30 titluri de campion național la simplu, dublu, dublu mixt și pe echipe.

După celebrul Ion Țiriac (9 titluri), George Cosac (8) este al 2-lea tenismen român ca număr de titluri naționale adjudecate la simplu! De asemenea, la 20 de ani, a fost primul campion național la seniori din provincie. Timp de 9 ani (1987-1996) a fost, permanent, component al echipei de Cupa Davis a României. La Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992) a participat în proba de dublu, împreună cu Dinu Pescariu. „La Barcelona, am reușit cel mai bun rezultat al tenisului nostru, din toată istoria participărilor românești la Olimpiade. Am ocupat locul 6 sau, altfel spus, ne-am oprit din drum în sferturile de finală”. (Sursa: site-ul Federației Române de Tenis)”.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...