26.1 C
Bacau

S-a redeschis circulatia pe drumul national Bacau – Vaslui

De stiut!

Circulatia pe drumul national care leaga Bacaul de vaslui a fost redeschisa, dupa ce, prin ordin al Prefectului judetului, au fost instituite restrictii. Astfel, in judteul Bacau, se circula normal pe toate drumurile nationale.

Pe parcursul nopţii în judeţul Bacău nu s-au mai semnalat decât unele intensificări ale vântului, iar temperaturile minime înregistrate au fost de minus 10 – 12 grade Celsius.

Pe drumurile naţionale din judeţ se circulă pe un carosabil în marea majoritate curat. Pe raza administrativ teritorială a judeţului Bacău nu există blocaje pe drumurile naţionale.
Nu au fost evenimente rutiere deosebite.

Pe toate drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă pe un carosabil cu zăpadă bătătorită.

Circulaţia este uşor îngreunată numai pe următoarele drumuri judeţene:
DJ 252 Soci – Găiceana – Ocheni
DJ 207F B. Bistriţa Pădureni
DJ 252 B Răcătăul de jos – Pânceşti
DJ 207 F Pădureni-Ilieşti-Gura Văii

Se acţionează în continuare cu 14 auto cu răspânditor şi lamă, 9 încărcătoare frontale, 6 autogredere, 2 freze şi 6 buldozere – pentru lărgirea drumurilor, îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi împrăştierea de material antiderapant.

In condiţiile scăderii accentuate a temperaturii din ultima perioadă – funcţionează în continuare cele 13 spaţii amenajate special pentru persoanele fără adăpost în municipiile şi oraşele judeţului, unde în special pe timpul nopţii, sunt asigurate condiţii de cazare, hrană şi asistenţă medicală. In noaptea care a trecut au fost, în total cazate 28 persoane fără adăpost din care 23 în municipiul Bacău şi 5 în municipiul Moineşti.

Nu sunt semnalate în judeţ probleme deosebite vis-a-vis de furnizarea utilităţilor publice (apă, curent electric, gaz metan).

- Advertisement -

Ultimele stiri