S-a semnat contractul de execuție pentru modernizarea Pasajului Letea

Lucrările de reabilitare a pasjului Letea din municipiul Bacău vor demara în primăvara acestui an, după ce reprezentanții Primăriei Bacău au semnat contractul de execuție a lucrărilor.

Modernizarea pasajului va fi realizată de o asociere de firme formată din SC Instal Design Bacău, SC Marste Bacău și Societatea de Construcții în Transporturi București SA.

Proiectul este finanţat din fonduri nerambursabile, prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007- 2013 și are o valoare totală de peste 7,2 milioane de lei, din care 5,7 milioane de lei, nerambursabili.

Reabilitarea Pasajului Letea presupune lucrări de reparații la nivelul căii de rulare, precum și refacerea rampelor de acces și a instalației de iluminat public. Partea carosabilă va fi acoperită cu beton asfaltic și, pe toată lățimea pasajului, se va monta un sistem modern de hidroizolație.

Actualul parapet va fi demontat și se va monta un parapet nou. Instalație electrică va fi complet înlocuită și se vor monta stâlpi moderni.

La nivelul elementelor de rezistență ale suprastructurii și infrastructurii pasajului și a zidurilor de sprijin ale rampelor de acces se vor executa lucrări de reparații a suprafeţelor de beton afectate de infiltraţiile de apă și se vor amplasa instalații antiseismice.

Toate suprafețele de beton vor fi curățate și vopsite cu vopsele speciale anticorozive.

Se estimează că viteza medie de circulație și fluența traficului vor crește cu 17,5%, ceea ce va duce la reducerea timpului de circulație pe pasajul Letea cu o medie 15%, dar și la o diminuare a poluării, prin scăderea consumului de carburant pentru transportul in comun, cu 13 – 16%.