27.2 C
Bacau

S-au implinit doi ani de la prima aparitie a revistei Sportul Bacauan

De stiut!

In luna august a anului 2011, a fost lansata pe piata publicistica din Romania, revista Sportul Bacauan, o publicatie dedicata trup si suflet sportului bacauan, domeniu cu realizari deosebite de-a lungul anilor, inscrise cu litere de aur in cartea sportului romanesc.

Sub imboldul si coordonarea muzeografei si poetei Mihaela Babusanu-Amalanci – director, a sotului acesteia, Adrian Amalanci – secretar general de redactie, a profesorului si publicistului Leonard Popa – redactor-sef, si, nu in ultimul rand, a jurnalistului si reporterului Radio Romania Actualitati, Florin Filioreanu – redactor, s-au alaturat cu mult entuziasm si devotament si alti colaboratori voluntari, nume cunoscute in cultura si publicistica bacauana: prof. univ. dr. Radu Ababei, conf. univ. dr. Ioan Danila, profesorul si istoricul Eugen Sendrea, artistul plastic Constantin Chirila – Babusa, Florin Craciun, Cornel Pinter, Costin Alexandrescu, Stelian Cartacuzencu, realizatorul TV Catalin Cojocaru, jr. drd. Gioni Popa, Marius Ambrozie, Ion Moraru, Marcian Popa si altii.

Remarcata prin calitatea articolelor si a conditiilor grafice de aparitie, tiparita full color pe hartie lucioasa, revista Sportul Bacauan este una dintre putinele din tara (daca nu chiar unica in randul publicatiilor sportive tiparite), care abordeaza atat subiecte din activitatea sportiva a unei zone, cat si unele cu tematica legislativa de profil, retrospective, lingvistice (legate stricto sensu de limbajul sportiv), de cultura sportiva si itinerarii sportive.

In cea de-a 24-a editie, pe langa editorialul semnat de Mihaela Babusanu – Amalanci si dedicat implinirii a doi ani de la prima aparitie a revistei, cititorilor li se rezerva si o serie de alte articole atractive si interesante: “Am ajuns sa nu-mi mai doresc victorii pe linie” – Interviu cu dl Relu Auras (director SCM Bacau si antrenorul coordonator al loturilor nationale de box) – Leonard Popa; “Slalom lingvistic Fara legatura cu latina?” – conf. univ. dr. Ioan Danila; “Vrem sa aducem lumea la sala, cu un hanbal curat, in viteza” – sustine prof. Costel Oprea (antrenor principal al echipei de handbal feminin Stiinta Bacau) – Costin Alexandrescu, articol incheiat cu programul superligii de handbal masculin – tur, sezonul 2013-2014; “Despre droguri si doping” – prof. univ. dr. Radu Ababei; “Toata tineretea mea sportiva am dedicat-o Bacaului!” – Interviu cu Laurentiu Velicu (fost component al lui Dinamo Bacau, 1967-1974) – Leonard Popa; “Un sfert de veac la Stiinta cu Florin Grapa (volei) – Florin Filioreanu; “Un judoka pe drumul succesului” – Ion Moraru; “Bacaul, orasul hotilor de biciclete” – Stelian Cartacuzencu”; “Competitie sportiva inedita, la Moinesti” – RDB; “La altii se poate… Noi de ce nu vrem?” – Costin Alexandrescu etc.

Si, in final, doua mentiuni speciale, referitoare la publicatie, interesante prin formularea lor: “Proiect realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Bacau si al Consiliului Local Bacau. Continutul acestui proiect nu reflecta neaparat pozitia Primariei Bacau si nu implica nicio responsabilitate din partea acesteia”; “Nota: articolele, tehnoredactarea, corectura si ingrijirea editiei s-au facut gratis. Niciun autor nu a fost retribuit. Aceasta nota are inteles pentru institutiile fiscale competente”.

Romulus Dan Busnea

- Advertisement -

Ultimele stiri