miercuri 22 ianuarie 2025

.

Principalele probleme pe care...

Nu toată lumea are bani pentru o mașină nouă, mai ales dacă sunt...

Explorând marele necunoscut. Ce...

Campingul este una dintre cele mai captivante și conectate modalități de a petrece...

Câteva sfaturi pentru creșterea...

Ouăle provin de la găini crescute special pentru a depune ouă, dar puii...

Te dor călcâiele dimineața?...

Cei care cred că fasceita plantară este doar un cuvânt greu de pronunțat,...
AcasăCulinarSă mujdeim puţin

Să mujdeim puţin

Pentru că de multe ori am văzut o bunătate de fel de mâncare stricată de un mujdei prost făcut. Pentru că de multe ori am cerut prin restaurante (unele cu pretenţii) ceva „cu mujdei” iar pe post de mujdei am primit diverse zemuri cu un vag gust şi miros de usturoi. Pentru că este un auxiliar care aduce un plus de savoare multor preparate. Pentru că dă gust unor mâncăruri care altfel ar fi fade. Pentru că nu l-am mai văzut şi la alte naţii aşa cum îl facem noi. Cred că argumentele sunt suficiente pentru a pune în discuţie banalul mujdei de usturoi.

Un mujdei simplu şi bun se face din 5 (cinci) ingrediente: usturoi, ulei, sare, apă, zeamă de lămâie. Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....