Salariatii de la World Machinery Works Bacau cer sprijin guvernamental

Luni, 14 ianuarie 2013, prefectul Claudiu-Octavian Şerban şi subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu au primit delegaţia angajaţilor de la societatea World Machinery Works condusă de liderul de sindicat al acestora, domnul Dinu Vasile, care, alături de liderul CNSLR Frăţia, domnul Gheorghe Huluţă, au solicitat prefectului judeţului Bacău sprijin pentru soluţionarea problemelor societăţii.

Potrivit declaraţiilor lucrătorilor de la World Machinery Works, deşi se lucrează, societatea se află în incapacitate de plată a salariilor încă din luna septembrie a anului trecut, aceştia primind doar în luna decembrie un avans de 400 ron.

Societatea înregistrează pierderi începând din 2010, deşi este pe locul III în lume la producţia de maşini şi unelte de fiabilitate, calitate şi viabilitate ridicate, cu arii de aplicabilitate extinsă.

Angajaţii au solicitat prefectului sprijin pentru păstrarea locurilor de muncă, pentru identificarea soluţiilor ce ar asigura funcţionarea societăţii, dat fiind faptul că produsele acesteia sunt cunoscute la nivel mondial, fapt ce generează în continuare un număr ridicat de comenzi.

Prefectul Claudiu-Octavian Şerban a purtat un dialog deschis şi constructiv cu delegaţii angajaţilor de la societatea World Machinery Works, precizând că prerogativele funcţiei publice pe care o ocupă îi limitează modalităţile de acţiune şi intervenţie la medierea unui dialog între patronat şi sindicatul societăţii şi la înaintarea memoriului acestora către autorităţile ierarhic superioare.

În acest sens, prefectul Claudiu-Octavian Şerban şi subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu au purtat astăzi, 15 ianuarie 2013, o discuţie cu conducerea societăţii reprezentată de Gabriel Cârciumarul, în calitate de proprietar şi Marcel Cimpoaie – director general, în vederea identificării posibilelor soluţii care să permită şi rezolvarea problemelor ridicate de salariaţi.

În urma celor două întrevederi s-au desprins o serie de concluzii care vor fi înaintate ministrului Economiei Varujan Vosganian şi, ca bază de discuţii, parlamentarilor judeţului Bacău, în vederea propunerii de proiecte legislative care să reglementeze spijinul producţiei de înaltă tehnicitate din industria grea.