marți 17 septembrie 2024

.

Scurtă incursiune în istoria...

De-a lungul veacurilor, omenirea a căutat să-și protejeze bunurile de hoți sau de...

Plastilina: de la o...

Plastilina este un material de modelare asemănător chitului, făcut din săruri de calciu,...

Pe ce “sol” construim...

Explicaţiile psihologului Laura Maria CojocaruÎn acesta viață, avem de învățat lecția relaționării, lecția...

Cinci schimbări pe care...

Colesterolul este o substanță ceroasă, asemănătoare grăsimilor, care se găsește în toate celulele...
AcasăCulinarSalată à la...

Salată à la Russe

Salata à la Russe este mai ceva decât berea fără alcool: dacă berea şoferilor are maxim 0,5% vol. alcool, salata asta n-are carne deloc! Cu maioneza corespunzătoare este numai bună de post.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....