Salată (aproape) Niçoise

Este aproape Niçoise datorită ingredientelor şi modului de preparare. Nu este întru-totul Niçoise pentru că are două ingrediente în plus: porumb dulce şi ardei gras. Dacă ardeiul mai trece-merge, porumbul în nici un caz. Asta pentru că o salată Niçoise adevărată nu conţine niciodată legume fierte. Singurele chestii fierte acceptate sunt ouăle. Ar mai fi un motiv de ne- Niçoise. Se spune că o astfel de salată conţine fie ton (conservat), fie filé de anşoa, niciodată amândouă. Şi totuşi am văzut reţete – mulţumesc Ana-Maria – în care apar ambele sortimente de peşte.

O să găsiţi pe neţ o grămadă de reţete de salată zisă Niçoise având printre ingrediente cartofii fierţi şi/sau păstăile de salată verde fierte. S-ar părea că acestea sunt „îmbunătăţiri” made in USA, la care francezii ar răspunde cu un singur cuvânt: „Sacrilège !”.

Continuare…

Unele conținuturi sau funcționalități nu sunt disponibile din cauza preferințelor dvs. de cookie!

Acest lucru se întâmplă deoarece funcționalitatea / conținutul marcat ca “% SERVICE_NAME%” utilizează modulele cookie pe care le-ați ales să le păstrați dezactivat. Pentru a vizualiza acest conținut sau pentru a utiliza această funcție, vă rugăm să activați modulele cookie: faceți clic aici pentru a deschide preferințele cookie.

Articolul precedentFine Gastronomy
Articolul următorIkebukuro vibe