sâmbătă 18 ianuarie 2025

.

Cum poți face poze...

O fotografie de 360 de grade înseamnă o imagine care să cuprindă tot...

Explorând beneficiile hranei umede...

Hrana umedă pentru câini și husky-ul siberian sunt subiecte de interes pentru toți...

Cum alegem o baterie...

Alegerea unei baterii de bucătărie este dificilă. Diversitatea de stiluri, materiale și finisaje...

Ce calități trebuie să...

Un sac de dormit este un echipament esențial pentru orice excursie sau călătorie...
AcasăCulinarSalată balcanică

Salată balcanică

Poate nu-i chiar o salată balcanică stricto sensu. Asta datorită pungii de salată “Latino” de la Carrefour, cu conținut (conform datelor de pe ambalaj) de endivia, frisee și sfeclă roșie (săriți primele 10 idioțenii de pe Google Search despre cum sfecla roșie vindecă totul, mai puțin prostia, și mergeți direct aici). Bine, încă n-am înțeles dacă endivia și frisee sunt același lucru cu andivele, dar asta este mai puțin important.

101

Din puținele mele cunoștințe gastronomice, în Balcani sunt două mari salate care își dispută întâietatea: salata grecească (sau Horiatiki) și salata bulgărească, ambele strâns legate de salata ciobănească a turcilor (vezi aici, aici și aici) care au stat în Balcani cel puțin o jumătate de mileniu (conform calculelor mele, pe care nu le garantez ca fiind sigure).

106

În minte cu contribuțiile grecilor, bulgarilor și turcilor (în ordinea apariției în Europa), am purces întru realizarea unei noi salate balcanice, care să ilustreze conceptul românesc de #cudetoate. Avem pizza cu de toate, shaorma cu de toate, de ce n-am avea si o salată cu de toate?

109

Vezi ingredientele și rețeta integrală aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....