duminică, octombrie 1, 2023

Despre șomajul tehnic pe timpul pandemiei

Şomajul tehnic este perioada în care salariaţii...

Salată balcanică

CulinarSalată balcanică
- Advertisement -

Poate nu-i chiar o salată balcanică stricto sensu. Asta datorită pungii de salată “Latino” de la Carrefour, cu conținut (conform datelor de pe ambalaj) de endivia, frisee și sfeclă roșie (săriți primele 10 idioțenii de pe Google Search despre cum sfecla roșie vindecă totul, mai puțin prostia, și mergeți direct aici). Bine, încă n-am înțeles dacă endivia și frisee sunt același lucru cu andivele, dar asta este mai puțin important.

101

Din puținele mele cunoștințe gastronomice, în Balcani sunt două mari salate care își dispută întâietatea: salata grecească (sau Horiatiki) și salata bulgărească, ambele strâns legate de salata ciobănească a turcilor (vezi aici, aici și aici) care au stat în Balcani cel puțin o jumătate de mileniu (conform calculelor mele, pe care nu le garantez ca fiind sigure).

106

În minte cu contribuțiile grecilor, bulgarilor și turcilor (în ordinea apariției în Europa), am purces întru realizarea unei noi salate balcanice, care să ilustreze conceptul românesc de #cudetoate. Avem pizza cu de toate, shaorma cu de toate, de ce n-am avea si o salată cu de toate?

109

Vezi ingredientele și rețeta integrală aici.

Alte titluri