Nu știu cât de mult vă dați în vânt după andive. Mie unuia, îmi plac. Fie că sunt în prealabil opărite și apoi date la cuptor (ca aici sau aici), fie că sunt crude, încorporate în diferite salate, alături de alte ingrediente: piept de pui, pește afumat, brânzeturi, nuci etc.
O salată de andive este ușor de pregătit. Componenta de bază (adică andiva) se găsește în orice hypermarket care se respectă (Auchan, Selgros, Carrefour, Cora), ba chiar și la MegaImage. Chiar dacă prețul andivelor aproape s-a dublat în ultimii 4 – 5 ani, încă sunt mai accesibile decât sparanghelul, de exemplu. Odată achiziționate andivele, cu restul ingredientelor e mai simplu. Majoritatea lor se găsesc prin cămară sau prin frigider. Asta dacă nu faceți parte din categoria celor care, șapte zile din șapte, “serviți masa” în oraș, sau mai nou, apelați la “home delivery” (că “livrare la domiciliu” sună prea paysan).
Continuarea, AICI.