joi 18 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarSalată de andive...

Salată de andive cu brânză și ton

Nu știu cât de mult vă dați în vânt după andive. Mie unuia, îmi plac. Fie că sunt în prealabil opărite și apoi date la cuptor (ca aici sau aici), fie că sunt crude, încorporate în diferite salate, alături de alte ingrediente: piept de pui, pește afumat, brânzeturi, nuci etc.

_101

O salată de andive este ușor de pregătit. Componenta de bază (adică andiva) se găsește în orice hypermarket care se respectă (Auchan, Selgros, Carrefour, Cora), ba chiar și la MegaImage. Chiar dacă prețul andivelor aproape s-a dublat în ultimii 4 – 5 ani, încă sunt mai accesibile decât sparanghelul, de exemplu. Odată achiziționate andivele, cu restul ingredientelor e mai simplu. Majoritatea lor se găsesc prin cămară sau prin frigider. Asta dacă nu faceți parte din categoria celor care, șapte zile din șapte, “serviți masa” în oraș, sau mai nou, apelați la “home delivery” (că “livrare la domiciliu” sună prea paysan).

Continuarea, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....