In Real (uneori şi în Selgros) se găseşte – pe lângă somonul afumat şi tonul afumat – o altă „afumătură” de peşte: Smoked Butterfish sau Butterfish afumat. De ce i-o fi zicând aşa, n-am idee. M-am documentat puţin şi-am constatat că „butterfish” denumeşte măcar trei soiuri de peşte. Punând cap la cap informaţiile şi coroborându-le cu aspectul mărfii achiziţionate, am ajuns la concluzia că sub această denumire se ascunde de fapt codul negru (black cod, sablefish). L-am combinat cu nişte andive (în ideea că dacă au mers cu ton, merg şi cu „Butterfish”) şi cu un sos tip Caesar. De ce „tip Caesar” şi nu Caesar, pur şi simplu? Pentru că despre acest sos se discută mult, atât în ceea ce priveşte paternitatea, cât şi în ceea ce priveşte ingredientele folosite. Şi ca să nu fiu criticat de către profesioniştii cratiţei, am ales acest subterfugiu. Caesar sau „tip Caesar”, a ieşit o minunăţie de salată, care a dispărut urgent de pe platou.
Salată de andive cu fileuri de cod negru afumat şi sos tip Caesar
