In Real (uneori şi în Selgros) se găseşte – pe lângă somonul afumat şi tonul afumat – o altă „afumătură” de peşte: Smoked Butterfish sau Butterfish afumat. De ce i-o fi zicând aşa, n-am idee. M-am documentat puţin şi-am constatat că „butterfish” denumeşte măcar trei soiuri de peşte. Punând cap la cap informaţiile şi coroborându-le cu aspectul mărfii achiziţionate, am ajuns la concluzia că sub această denumire se ascunde de fapt codul negru (black cod, sablefish). L-am combinat cu nişte andive (în ideea că dacă au mers cu ton, merg şi cu „Butterfish”) şi cu un sos tip Caesar. De ce „tip Caesar” şi nu Caesar, pur şi simplu? Pentru că despre acest sos se discută mult, atât în ceea ce priveşte paternitatea, cât şi în ceea ce priveşte ingredientele folosite. Şi ca să nu fiu criticat de către profesioniştii cratiţei, am ales acest subterfugiu. Caesar sau „tip Caesar”, a ieşit o minunăţie de salată, care a dispărut urgent de pe platou.
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....