.

Ce sunt scannerele intraorale...

Un scaner intraoral este un dispozitiv care este utilizat pentru a capta o...

Mașinile chinezești încearcă să...

Oamenii de afaceri ruși negociază cu omologii lor din țările BRICS pentru a...

Primul automat de transfer...

Începând cu 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, românii aflați oriunde în...

Ardeiul gras: fruct pentru...

Capsicum este numele genului de plante cu flori și fructele lor pe care...
AcasăCulinarSalată de andive...

Salată de andive cu fileuri de cod negru afumat şi sos tip Caesar

andiveIn Real (uneori şi în Selgros) se găseşte – pe lângă somonul afumat şi tonul afumat – o altă „afumătură” de peşte: Smoked Butterfish sau Butterfish afumat. De ce i-o fi zicând aşa, n-am idee. M-am documentat puţin şi-am constatat că „butterfish” denumeşte măcar trei soiuri de peşte. Punând cap la cap informaţiile şi coroborându-le cu aspectul mărfii achiziţionate, am ajuns la concluzia că sub această denumire se ascunde de fapt codul negru (black cod, sablefish). L-am combinat cu nişte andive (în ideea că dacă au mers cu ton, merg şi cu „Butterfish”) şi cu un sos tip Caesar. De ce „tip Caesar” şi nu Caesar, pur şi simplu? Pentru că despre acest sos se discută mult, atât în ceea ce priveşte paternitatea, cât şi în ceea ce priveşte ingredientele folosite. Şi ca să nu fiu criticat de către profesioniştii cratiţei, am ales acest subterfugiu. Caesar sau „tip Caesar”, a ieşit o minunăţie de salată, care a dispărut urgent de pe platou.

Continuare…