vineri 4 octombrie 2024

.

De ce YouTube schimba...

Utilizarea canalelor YouTube a devenit in prezent o posibila sursa de castig, foarte...

Ce lucruri ne sunt...

Indiferent dacă lucrați într-o clădire de birouri sau de acasă, există multe instrumente...

De la trotineta de...

Primele trotinete au fost realizate manual în zonele urbane industriale din Europa și...

Problema căpușelor la câini...

 Căpușele și câinii - o combinație nedorită! Infestarea cu căpușe poate pune în...
AcasăCulinarSalată de andive...

Salată de andive cu pește afumat și brânză cu mucegai albastru

Nu toată lumea se dă în vânt după andive. Pentru că, cârcotesc unii, sunt amare. Se rezolvă rapid, îndepărtându-le cotorul lemnos, care este sursa amărăciunii. Pentru că, cârcotesc alții, se oxidează foarte rapid expuse fiind la aer. Și asta se rezolvă, fie stropindu-le cu zeamă de lămâie (care conține infamul aditiv E330) din belșug, ori încorporându-le rapid într-un sos. Se pot consuma crude, în salate, fierte, aburite, ori rumenite în cuptor. Și nici nu-s scumpe, ½ kg (~ 1 pound) costând, în supermarketurile din România, mai puțin de 6 Lei. Mult mai puțin decât o legătură de sparanghel. Tocmai am descoperit că puteți combina andivele cu tandemul (interzis de italieni) pește & brânză (vezi aiciaici și aici). Citiți mai jos cum se face o astfel de salată de andive cu pește afumat și brânză cu mucegai albastru (aka blue cheese).
 
209
 
butterfish
 
Integral, AICI.

 

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....