Salată de andive cu sos de telemea de capră și muștar

100 copy

Una din rețelele de socializare (nu dau nume pentru a nu fi acuzat de publicitate ascunsă 🙂 ) mi-a amintit că, acum vreo patru ani pe vremea asta, încropeam o salată de andive dreasă cu un sos de telemea de capră și muștar de Dijon. Era pe vremea când făceam mâncăruri mai bune puțin convenționale și poze mai proaste puțin reușite (nu că s-ar fi schimbat ceva de atunci și până acum 😛 ).

106

Tocmai ce reveniserăm dintr-un periplu prin Sovata, Praid, Toplița, Borsec, Lazarea, Gheorgheni (nu neapărat în această ordine) în care ne-am delectat cu diverse chestii făcute ca-n Ardeal: păstrăv prăjit cu mămăliguță și mujdei, coaste de purcel cu mămăligă și brânză, supă gulyas, supă de cartofi cu tarhon, papricaș, toate stropite din belșug cu palincă și borviz. După toate astea, nepoții mei și-au dorit ceva puțin mai exotic. Le-am făcut garides saganaki, niște chinezării la wok (vă voi povesti despre ele altă dată) și această salată, inspirată de faptul că aveam în frigider niște andive pregătite să iasă din termenul de garanție.

Continuare…