sâmbătă 18 ianuarie 2025

.

Ploșnița cerealelor și fuzarioza:...

Agricultura este o ramură vitală a economiei, asigurând hrana pentru populația globală în...

Ce trebuie să faci...

Cine a avut o imprimanta pe mână știe că cea mai mare spaimă...

Performanță și Siguranță: Discuri...

Volkswagen Golf, emblematicul hatchback compact al celebrului producător german, este cunoscut pentru fiabilitatea...

Primul automat de transfer...

Începând cu 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, românii aflați oriunde în...
AcasăCulinarSalată de cartofi...

Salată de cartofi cu aromă de smochine

De câte ori revin din vacanțe, înainte de îmbarcare îmi fac timp să trec și prin magazinele “duty-free” din incinta aeroporturilor de pe care plec. Mai mult ca să casc gura, prețurile “exponatelor” fiind de regulă mai mari decât în magazinele obișnuite.

Uneori chiar mai cumpăr câte ceva, de regulă fleculețe. Cum ar fi această cremă balsamică aromatizată cu smochine (de fapt un oțet balsamic ceva mai consistent, dopat cu extract de smochine uscate).

109

Ca să se poată păstra suficient de mult și să arate și bine, conține conservanți, stabilizatori și coloranți. Adecătelea “chimicale” sau “E-uri” cum se zice popular.

119

Dacă vă sperie denumiri ca metabisulfit de potasiu (E 224), sorbat de potasiu (E 202), sulfit de amoniu-caramel (E 150d), gumă xantan (E 415), înlocuiți crema balsamică din rețetă cu 2 lingurițe de soluție diluată (9% v/v) de acid etanoic (E 260) în monoxid de dihidrogen (restul de 91% v/v) – detalii despre acest amestec de chimicale găsiți aici.

Iar restul poveștii despre salată îl aflați AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....