vineri 13 septembrie 2024

.

Ghid esențial: Ce nu...

Indiferent dacă lucrezi de acasă sau într-un birou tradițional, anumite obiecte sunt esențiale...

Câteva sfaturi de care...

Creditele pentru nevoi personale pot fi folosite pentru a finanța un proiect de...

Cum să alegi între...

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și...

Privilegiul special al Asociatiilor...

Conform art. 2333 alin. (1) din Codul civil privilegiul este preferinţa acordată de...
AcasăCulinarSalată de cartofi...

Salată de cartofi cu file afumat de păstrăv-curcubeu

108 copy

Acum, că sărbătorile Pascale au trecut, iar ambulanțierii și/sau echipajele SMURD din Teritoriile de Nord sper că au scăpat nemâncați/nemâncate, toată lumea trece pe salate, încercând să uite de mâncărurile de categorie grea – aka: salată de “boeuf”, friptane de miel, drob, ouă (multe), pască și cozonaci – este momentul să revenim la chestii mai lejere. Ca trecerea să nu fie bruscă, m-am gândit că o salată tranzitorie ar fi cea mai indicată în momentul actual. O salată tranzitorie este o salată cu ajutorul căreia trecerea de la “heavy” la “light” este mai puțin dureroasă. Adică nu trecem brusc de la salata cu multe calorii la cea fără calorii. Pentru cei care au trecut deja la Sistemul Internațional de unități de măsură (singurul legal, de altfel, în țara românilor), reamintesc și pe această cale că 1 cal = 4,184 J. Cum spuneam, ca trecerea să fie cât mai lină, o să renunțăm la maionezăsau alte sosuri grele, o să păstrăm cartofii, iar carnea o vom înlocui cu pește. Și anume, păstrăv. Afumat. Filé.

101

107

Dacă vrei să vezi cum se face, apasă aici!

 

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....