Acum, că sărbătorile Pascale au trecut, iar ambulanțierii și/sau echipajele SMURD din Teritoriile de Nord sper că au scăpat nemâncați/nemâncate, toată lumea trece pe salate, încercând să uite de mâncărurile de categorie grea – aka: salată de “boeuf”, friptane de miel, drob, ouă (multe), pască și cozonaci – este momentul să revenim la chestii mai lejere. Ca trecerea să nu fie bruscă, m-am gândit că o salată tranzitorie ar fi cea mai indicată în momentul actual. O salată tranzitorie este o salată cu ajutorul căreia trecerea de la “heavy” la “light” este mai puțin dureroasă. Adică nu trecem brusc de la salata cu multe calorii la cea fără calorii. Pentru cei care au trecut deja la Sistemul Internațional de unități de măsură (singurul legal, de altfel, în țara românilor), reamintesc și pe această cale că 1 cal = 4,184 J. Cum spuneam, ca trecerea să fie cât mai lină, o să renunțăm la maionezăsau alte sosuri grele, o să păstrăm cartofii, iar carnea o vom înlocui cu pește. Și anume, păstrăv. Afumat. Filé.
Dacă vrei să vezi cum se face, apasă aici!