Una dintre binefacerile (fără ghilimele de data asta) Epocii de Aur este aceea că ne-a învățat să avem întotdeauna în casă alimente greu perisabile (conserve, făină, orez, ulei ș.a.m.d.). Am rămas cu această obișnuință indusă de teama că “dacă n-o să mai bage curând la Alimentara?”, iar ăsta este un lucru bun, pentru că poate oricând să ne lovească o calamitate (inundație, cutremur etc.), care va cam scoate din priorități aprovizionarea supermarketurilor. Nu zic să așteptați până atunci. Puteți încerca această combinație de ton cu crudități și neforțați de împrejurări.
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....