Pe scurt, salată coleslaw. O salată coleslaw are ca ingredient de bază varza albă dulce, dar se poate prepara și cu varză roșie (sau amestec de varză albă și roșie). Mai conține morcov crud, uneori ceapă sau țelină. Diversitatea mare de rețete de salată coleslaw se datorează dressingului, care poate fi o vinegretă simplă (ulei, oțet/zeamă de lămâie, sare), o maioneză, un sos bazat pe iaurt sau diverse variațiuni pe temă. Două rețete de salată coleslaw populare pe internetul nostru național găsiți aici și aici.
Am elaborat și eu o rețetă de salată coleslaw rapidă, cu un sos „de-a gata” (adică luat direct de pe rafturile hypermarketului), sos care conține și usturoi. Ca usturoiul să se simtă doar atât cât trebuie, sosul de usturoi poate fi diluat cu iaurt. Vă recomand iaurtul grecesc. Nu-i musai să aibă 10% grăsime, cum avut-a cel folosit de mine, puteți folosi unul cu 2% sau chiar din cel cu 0% grăsime, asta ca să nu vă stricați silueta.
Articolul integral, AICI.