sâmbătă 12 octombrie 2024

.

Cum să ne păstrăm...

Unghiile reflectă sănătatea noastră generală, motiv pentru care îngrijirea adecvată a unghiilor este...

Cum să te răcorești...

Vara poate aduce temperaturi extreme, transformând locuințele în adevărate cuptoare. Din fericire, există...

Câteva idei pentru amenajarea...

Da, știm cu toții că balconul este acel loc minunat în care se...

Despre brățările dacice

Brățările dacice au fost folosite ca ornamente, monede, însemne de rang înalt și...
AcasăCulinarSalată de varză...

Salată de varză dulce cu dressing de iaurt și usturoi

Pe scurt, salată coleslaw. O salată coleslaw are ca ingredient de bază varza albă dulce, dar se poate prepara și cu varză roșie (sau amestec de varză albă și roșie). Mai conține morcov crud, uneori ceapă sau țelină. Diversitatea mare de rețete de salată coleslaw se datorează dressingului, care poate fi o vinegretă simplă (ulei, oțet/zeamă de lămâie, sare), o maioneză, un sos bazat pe iaurt sau diverse variațiuni pe temă. Două rețete de salată coleslaw populare pe internetul nostru național găsiți aici și aici.

_103

Am elaborat și eu o rețetă de salată coleslaw rapidă, cu un sos „de-a gata” (adică luat direct de pe rafturile hypermarketului), sos care conține și usturoi. Ca usturoiul să se simtă doar atât cât trebuie, sosul de usturoi poate fi diluat cu iaurt. Vă recomand iaurtul grecesc. Nu-i musai să aibă 10% grăsime, cum avut-a cel folosit de mine, puteți folosi unul cu 2% sau chiar din cel cu 0% grăsime, asta ca să nu vă stricați silueta.

_105

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....