Bănuiesc că ati sesizat faptul că, așa cum îi spune și numele, această salată este originară din Grecia
. Alături de tzatziki, salata grecească este unul dintre antreurile cele mai des întâlnite pe masa oricărui grec, de la Salonic și până în Creta, din Megysti (Kastellorizo) și până în Zakynthos ori Kérkyra (Corfu). Ca și tzatziki, are puține ingrediente, majoritatea fiind puternic specifice locului: brânza Feta, măslinele Kalamata, oregano. Celelalte sunt de asemenea din producția locală, chiar dacă le întâlnim și prin alte locuri: uleiul de măsline, roșiile, castraveții, ardeiul gras verde, ceapa roșie. Am mai citit că s-ar mai pune în această salată oțet sau suc de lămâie, însă pe unde am gustat-o (și credeți-mă, am testat-o și în Grecia continentală și în cea insulară) n-am sesizat aceste adaosuri. Este o salată de sezon, pe care o puteți găsi la ea acasă din primăvară până-n toamnă, știut fiind faptul că în bucătăria grecească tradițională se folosesc doar ingrediente locale, în stare proaspătă, cu o notabilă excepție: măslinele.
Integral, AICI.