Salată multicoloră cu sardele și sepie

212-copy

O salată care combină și îmbină multe texturi, arome, culori și gusturi. Este puțin acrișoară (datorită castraveților), puțin dulceagă (prin prezența morcovului și țelinei), puțin sărată (mulțumită sardelelor) și ușor picantă. Despre culori, ce să mai zic. Le vedeți și singuri.

201

202

Se poate încropi foarte repede, cu ceea ce găsiți la îndemână prin casă (cel puțin mie nu-mi lipsesc niciodată conservele de ton, sardele sau fructe de mare – fie că vorbim de midii, caracatiță, sepie sau calamar). Iar dacă tocmai ați făcut o supă limpede și nu prea știți ce să faceți cu legumele rămase (altceva decât clasica salată à la Russe), e momentul să construiți salata de mai jos. Cantitățile sunt pur orientative, depinde doar de gusturile și imaginația voastră ca să o desăvârșiți.

207

Continuarea, aici.