.

Ce trebuie să știm...

Floarea soarelui este una dintre cele mai mari și mai strălucitoare flori. Cu...

Câteva trucuri pentru amenajarea...

În secolul al XIV-lea, clasele inferioare dormeau pe saltele umplute cu paie. În...

Mic ghid de purtare...

Brățările există de secole. De la versiunile lor primitive făcute din iarbă până...

Gestionarea intoleranței la lactoză...

Intoleranța la lactoză și osteoporoza sunt două probleme de sănătate care afectează milioane...
AcasăCulinarSalată niçoise în...

Salată niçoise în varianta americană

100 copy

Nu este pentru prima oară când pregătes salată niçoise. Dacă stau să mă gândesc bine, este chiar a doua astfel de salată ieșită din mâinile mele 😉 . La prima, m-am documentat puternic, încercând să aflu ce, și mai ales ce nu se pune într-o astfel de salată. Francezii zic că o astfel de salată ca la Nisa (adecăteletea niçoise) nu conține alte ingrediente preparate termic (fierte, în limbaj uzual) decât ouăle, iar peștele folosit este fie ton, fie anșoa. Eu i-am pus și ton, și anșoa, și, în plus, am venit cu o contribuție proprie (ba chiar două): boabe de porumb fiert și bucăți de ardei gras. La actuala salată niçoise am recidivat: fără porumb și ardei, dar cu cartofi și păstăi de fasole verde. Sacrilegiu pentru francezi, clasic (sau tipic) pentru americani. Chiar și Martha Stewart (dacă știți cine este) o face așa (iar dacă nu știți, o căutare pe Google vă lămurește).

111

O astfel de salată se recomandă când aveți mulți oaspeți la masă. Nu se face pentru 2 sau 4 persoane, întrucât timpul de pregătire/preparare este similar, indiferent dacă pregătești o porție sau două duzini. Cum am avut o reuniune de familie lărgită, iar o salată simplă de ouă ar fi fost prea banală, m-am gândit că 10 – 12 porții de salată niçoise s-ar potrivi numai bine ca aperitiv rece.

113

Continuare…