Salată orientală

300 copyDe unde și până unde această denumire de salată orientală, habar n-am. Toate sursele consultate spun doar că originea acestui preparat nu este în Orient, întrucât ingredientul de bază, cartoful, nu este specific bucătăriilor orientale, lucru absolut normal ținând cont de faptul că acest aliment a fost adus din Lumea Nouă în Europa de către spanioli, iar de la aceștia s-a răspândit (cu destulă greutate, e drept) în tot arealul european. Salata orientala face parte din aceeași familie de bucate românești de-acum, a căror denumire n-are nici o legătură cu zona lor de proveniență. A se vedea cartofii franțuzești și salata boeuf. Foarte populară în toate zonele țării, această salată cunoaște și nenumărate variante de pregătire, cu diverse adaosuri de ingrediente. Să zicem că aici aveți varianta “clasică”, în care se regăsesc doar cele patru ingrediente de bază (excluzând condimentele și dressingurile): cartofi,  ouă,  ceapă,  măsline.  O să spuneți că este o rețetă banală, dar nici nu știți ce mare căutare au aceste rețete simple printre cei care gătesc ajutați de Google :D .

Integral, aici.

1 COMENTARIU

Comments are closed.