duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarSalată picantă de...

Salată picantă de ouă cu ton

La români, marile sărbători religioase – Crăciunul și Paștele – au, de regulă, patru faze:

Faza I – Postul

Mai scurt sau mai lung, postul dinaintea celor două mări sărbători are o componentă alimentară importantă: bunul creștin ortodox nu mai pune gura pe carne, lapte, brânză, ouă (exceptând “dezlegările” de rigoare la produse piscicole), având grijă să evidențieze acest lucru ori de câte ori are ocazia, în special pe rețelele de socializare, prin contribuții de genul: “Suntem în Post”, “Nu ne mai ispitiți cu astfel de bunătăți, nu știți că este post?” ș.a.m.d.

Faza II – Îmbuibarea

Odată ridicat embargoul asupra produselor de origine animală, bunul creștin ortodox începe să bage în el, după caz, sarmale, piftie, caltaboși, cârnați, șorici, ouă fierte, salată boeuf, friptură și drob de miel, cozonac, pască, toate stropite din belșug cu țuică, rachiu, pălincă, vin (de-ăla bun, “natural”, de la țară, nu făcut din prafuri) și alte lichide mai mult sau mai puțin alcoolizate.

_116

Continuarea articolului o găsiți AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....