vineri 20 septembrie 2024

.

Trucuri mai puțin cunoscute...

Curățarea bucătăriei poate fi o sarcină laborioasă și consumatoare de timp, dar cu...

Cum ne alegem cântarul?

Sunteți o persoană sportivă sau doar îngrijorată de siluetă? Faceți sport sau vă...

Deserturile copilăriei

Cicolata e bună, panetonele, la fel, merge și un tiramisu. Dar nimic nu...

Sfaturi pentru un sunet...

   Configurarea unui sistem de sunet frumos este unul dintre acele lucruri care pot...
AcasăCulinarSalată rapidă de...

Salată rapidă de sfeclă roșie cu hrean

Salata de sfeclă roșie este una din acele salate care dă bine alături de multe feluri principale care au la bază carne de porc, vită sau pui, fie pregătite în cuptor, fie pe grătar. De cele mai multe ori este combinată cu hrean proaspăt răzuit ori cu cremă sau pastă de hrean. Iar unii zic că dacă are aruncate prin ea și câteva semințe de chimen este nemaipomenită.

_300

Problema acestei salate este că ai nevoie de sfeclă roșie preparată termic, fie fiartă, fie coaptă în cuptor. Atât fierberea, cât și coacerea necesită un timp îndelungat, timp în care procesul tehnologic trebuie monitorizat: să nu rămână sfecla fără apă la fiert ori să nu se ardă în cuptor.

_102

Dacă vă grăbiți, ori poate pur și simplu n-aveți chef să coaceți sau să fierbeți sfeclă (pe care trebuie să o și curățăți de coajă), aveți la îndemână una sau două scurtături.

Continuarea, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....