Cu siguranță ați observat prin supermarketuri oferta bogată de fructe de mare. Pe unele le găsiți (mai rar) proaspete în raioanele de pescărie de la Cora, Auchan sau Selgros. Tot acolo găsiți și fructe de mare „proaspăt decongelate”. Acelea nu se pot recongela trebuind să fie preparate și consumate până la expirarea termenului de valabilitate. Nu de alta, dar nimeni nu-și dorește o toxiinfecție alimentară cauzată de fructele de mare. Dacă luați fructe de mare congelate, aveți grijă să nu vi se dezghețe până acasă, iar când ați ajuns cu ele la domiciliu aruncați-le direct în congelator, asta dacă nu cumva vreți să le pregătiți pe moment.
Mai găsiți diverse produse bazate pe fructe de mare marinate, pe care le puteți păstra în ambalajul original intact, la frigider (+2 … +6 ˚C). Durata de păstrare (termenul de valabilitate) este înscrisă pe ambalaj. Important este să le consumați în interiorul intervalului de valabilitate și odată ce ați desfăcut ambalajul original să dați în consum întreaga cantitate.
Cu aceste produse marinate puteți pregăti rapid câteva salate pe care le puteți servi ca antreuri reci.
Detalii complete, AICI.