luni 9 decembrie 2024

.

Cât de reală este...

Presa din toată lumea scrie despre problema grâului ucrainean, pe care țara spune...

Deparazitarea la câini și...

În lumea plină de viață a animalelor de companie, iubitorii de animale înțeleg...

Bărbații și parfumurile. Când...

Istoric vorbind, aristocrația occidentală a folosit parfumurile pentru a-și ascunde duhoarea. Nu este...

De ce nu se...

Mai cu seama în ultimii ani, dar și mai înainte, am auzit patroni...
AcasăCulinarSalate cu caracatiță...

Salate cu caracatiță și alte fructe de mare

Cu siguranță ați observat prin supermarketuri oferta bogată de fructe de mare. Pe unele le găsiți (mai rar) proaspete în raioanele de pescărie de la Cora, Auchan sau Selgros. Tot acolo găsiți și fructe de mare „proaspăt decongelate”. Acelea nu se pot recongela trebuind să fie preparate și consumate până la expirarea termenului de valabilitate. Nu de alta, dar nimeni nu-și dorește o toxiinfecție alimentară cauzată de fructele de mare. Dacă luați fructe de mare congelate, aveți grijă să nu vi se dezghețe până acasă, iar când ați ajuns cu ele la domiciliu aruncați-le direct în congelator, asta dacă nu cumva vreți să le pregătiți pe moment.

Mai găsiți diverse produse bazate pe fructe de mare marinate, pe care le puteți păstra în ambalajul original intact, la frigider (+2 … +6 ˚C). Durata de păstrare (termenul de valabilitate) este înscrisă pe ambalaj. Important este să le consumați în interiorul intervalului de valabilitate și odată ce ați desfăcut ambalajul original să dați în consum întreaga cantitate.

Cu aceste produse marinate puteți pregăti rapid câteva salate pe care le puteți servi ca antreuri reci.

Detalii complete, AICI.

De citit!

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....

Salată de andive cu brânză și ton

Nu știu cât de mult vă dați în vânt după andive. Mie unuia, îmi plac. Fie că sunt în prealabil opărite și apoi date la cuptor (ca aici sau aici), fie că sunt crude, încorporate în diferite salate, alături de...