vineri 24 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateSalina de la...

Salina de la Târgu Ocna, gazda activităților preventive desfășurate de polițiștii băcăuani

În vacanța intersemestrială, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii din Târgu Ocna au ales să se întâlnească față în față cu elevii în salina stațiunii.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei din Târgu Ocna, ajutați de elevii voluntari de la Colegiul Național ”Costache Negri” și Liceul Tehnologic au ales să desfășoare în vacanța intersemestrială activități specifice, adresate în special adolescenților, într-un cadru relaxant și sănătos – salina stațiunii.

Pe lângă materialele cu recomandări preventive legate de siguranța copiilor, aceștia au distribuit broșuri și pliante turiștilor aflați în salină privind furturile din locuințe și înșelăciunile prin”metoda accidentul”.

La discuțiile la care au participat elevii, părinții și cadrele didactice, polițiștii au vorbit despre prevederile Codului Penal, despre limitele răspunderii penale, dar și despre consecințele răspunderii penale față de minori.

Pentru că polițiștii au purtat discuții și cu ceilalți turiști prezenți în salină, aceștia au fost informați cu privire la modurile în care furturile din locuințe pot fi prevenite și ce presupun înșelăciunile prin ”metoda accidentul”.

Astfel, polițiștii au reamintit cetățenilor că pentru a preveni acest gen de infracțiuni să nu lase ușa descuiată, chiar dacă lipsesc foarte puțin timp din locuință; să încuie ușa de acces în locuință chiar dacă sunt acasă; să nu lase genți, borsete, telefoane mobile sau alte bunuri în holul locuinței sau agățate în cuier; să nu tolereze în preajma blocului sau a locuințelor a vânzătorilor ambulanți, cerșătorilor, boschetarilor, a tuturor persoanelor care au o înfățișare și un comportament suspect iar dacă au observant o persoană suspectă ieșind din casa scărilor având asupra sa bunuri care dau de bănuit, să încerce să rețină cât mai multe semnalmente ale acesteia și să sune urgent la Poliție la apelul de urgență 112.

Activitățile desfășurate în salina Târgu Ocna au avut un impact deosebit asupra comunității datorită ambientului, dar și al contactului direct dintre polițiști și cetățeni.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...