Salsa verde italiana

100 copyDupă cum ne învață Wikipediasalsa verde italiana este un sos rustic, rece, alcătuit de regulă din pătrunjel, oțet, capere, usturoi, ceapă, anșoa, ulei de măsline și eventual muștar. După cum deja m-am obișnuit, iarăși mă aștept la observații referitoare la ce-am pus (că nu se pune) și ce n-am pus (că fără asta nu se face), că nu-i asta ordinea de adăugare a ingredientelor, că de ce am amestecat în sens antitrigonometric și nu în sensul acelor de ceasornic (aici am încercat să fiu ironic :P ). Bineînțeles că puteți scoate sau adăuga ingrediente, că puteți modifica proporția acestora, ideea este ca în final să obțineți un sos comestibil, eventual și bun la gust ;) . De obicei acest sos merge foarte bine cu carnea sau peștele la grătar, dar nici dovleceii sau vinetele rumenite deasupra jarului nu s-au supărat când și-au dat întâlnire cu dumnealui.

Integral, aici.