8.1 C
Bacau

Samsung Galaxy S10 vs Apple iPhone XS: Care este cel mai bun?

De stiut!

Bătălia dintre Samsung și Apple a fost purtată de-a lungul mai multor ani iar acest meci a fost reînnoit odată cu lansarea Galaxy S10 .
La 2436×1125, ecranul iPhone XS are doar o rezolutie de 1080p, dar rezultatul final arată destul de bine. Este un ecran OLED de 5.8 inch care este produs de fapt de către… Samsung.

Ecranul curb Galaxy S9 de anul trecut a avut aceeași dimensiune, dar acum a fost extins la 6.1 inch pe Galaxy S10 și la o rezoluție mai mare, de 3040×1440.

Galaxy S9 a mers pe tendința cu mai multe camere, iar Galaxy S10 păstrează această caracteristică în timp ce se extinde la o configurație cu cameră triplă pe spate.

Galaxy S10 are un obiectiv principal cu deschidere wide și o rezolutie de 12 megapixeli care poate schimba diafragma între setările f / 1.5 și f / 2.4, un obiectiv ultra-wide cu o rezoluție de 16MP la f / 2.2 dar și un teleobiectiv de 12MP la f / 2.4.

IPhone XS optează pentru o pereche de shootere de 12MP, cu un unghi larg la f / 1.8 și teleobiectiv la f / 2.4. Este o configurație capabilă să capteze detalii impresionante și culori precise, cu noua caracteristică Smart HDR care combină mai multe fotografii succesive pentru a scoate în evidență umbrele.

Pe partea din față, Galaxy S10 are un selfie-cam de 10MP (f / 1.9) de bază, în timp ce iPhone XS are sistemul TrueDepth de la Apple (inclusiv o cameră de 7MP), care conține senzori 3D cu scanare facială pentru chestiuni cum ar fi securitatea Face ID și Animoji.
S10 obține și selfie-uri fine, dar camera 2D nu poate oferi același nivel de securitate.

Nu există un procesor de smartphone mai puternic decât Apple A12 Bionic. Analiza de referință arată un avantaj semnificativ atât în ​​testarea cu un singur nucleu cât și în mai multe nuclee și nu există încă un cip Android care să se potrivească cu acesta.
Nici măcar cipul Samsung Exynos 9820 care echipează Galaxy S10 în Europa, precum și Qualcomm Snapdragon 855 pentru zone. Ambele se simt destul de repede în utilizarea efectivă, dar numerele brute indică încă mai multă putere în iPhone XS.

Cu toate acestea, Samsung S10 are mult mai multă memorie RAM: 8 GB , spre deosebire de doar 4 GB în iPhone XS.

Veți obține un pic mai multă longevitate de la Galaxy S10 aici, deoarece are o baterie de 3.400mAh față de celula de 2.656mAh din iPhone XS.

Ambele telefoane oferă încărcare wireless, dar numai Galaxy S10 are o funcție de încărcare wireless inversă PowerShare pentru a reîncărca alte telefoane cu încărcare wireless sau căștile wireless Samsung Buds.

În ceea ce privește stocarea, Samsung are cu siguranță și aici un avantaj. Modelul de bază are 128 GB, sau puteți plăti pentru a face upgrade la 512 GB. În ceea ce privește iPhone XS, puteți merge cu 64 GB, 256 GB sau 512 GB, dar nu există spațiu de stocare extensibil la vedere.

- Advertisement -

Ultimele stiri