marți 20 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateŞapte persoane au...

Şapte persoane au fost reţinute intr-un caz de contrabanda cu tigari

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 40 de percheziţii domiciliare în judeţele Bacău, Neamţ, Vrancea, Botoşani, Suceava şi Braşov, la mai multe persoane suspectate de contrabandă cu ţigări.

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău au efectuat, la data de 18 iunie a.c., 40 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Bacău, Neamţ, Vrancea, Botoşani, Suceava şi Braşov, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din cetăţeni moldoveni şi români, specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile din tutun.

Totodată, au fost puse în executare 25 de mandate de aducere.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor de la B.C.C.O. Galaţi, B.C.C.O. Suceava şi B.C.C.O. Braşov, I.P.J. Bacău – Poliţia Municipiului Bacău şi Serviciul de Investigare a Fraudelor, I.J.J. Bacău, B.M.J. Bacău, respectiv lucrători ai D.J.A.O.V. Bacău.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi D.I.P.I..

În sarcina membrilor grupării se reţine că ar fi introdus pe teritoriul României, prin diferite puncte de frontieră, cantităţi însemnate de ţigarete, provenind din Republica Moldova şi Ucraina, în scopul comercializării acestora pe raza judeţului Bacău.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză, au fost identificate şi ridicate peste 10.000 de pachete de ţigări de diferite mărci, înscrisuri şi sume de bani în lei şi valută.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 100.000 de lei.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a şapte suspecţi, şase din judeţul Bacău şi unul din judeţul Neamţ şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora.
Față de un alt suspect s-a propus revocarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea și înlocuirea acesteia cu măsura arestării preventive.

De citit!

CRAB preia controlul asupra Rezervei de Apă din Bacău – Un pas semnificativ pentru siguranța alimentării cu apă în municipiu

Primarul Lucian Viziteu anunță că "Rezerva de apă a municipiului Bacău" a fost predată către Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), punând în aplicare hotărârea instanței judecătorești care a validat decizia municipalității. Această mutare transferă responsabilitatea asupra debitului, prețului...

Pompierii băcăuani, eroi în weekend: 71 de intervenții în intervalul 16-19 Februarie”

În perioada 16-19 februarie a.c., pompierii din Bacău au desfășurat un efort remarcabil, răspunzând prompt la 71 de solicitări primite prin Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.Cea mai frecventă intervenție a fost acordarea ajutorului medical de urgență, totalizând...

Protejându-ne împotriva gripei de tip A: Importanța vaccinului antigripal

Gripa de tip A reprezintă o preocupare constantă pentru sănătatea publică, având capacitatea de a provoca epidemii și pandemii grave. Cu toate că simptomele gripei pot fi asemănătoare cu cele ale unei răceli obișnuite, gripa de tip A poate...