miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarSaramură de crap

Saramură de crap

Mie, astă saramură de crap îmi stă pe creier de aproape un an de zile. Mai precis din 3 decembrie 2016 când, în drumul de întoarcere dinspre Piatra Neamț spre Bacău, ne-am oprit la Pensiunea Rechinul, din Costișa (o comună la graniță dintre județele Bacău și Neamț, cu puțin înainte de intrarea în Buhuși). Se zvonea că acolo se prepară un pește nemaipomenit. Eu mi-am luat ceva păstrăv la grătar, însă comesencele mele vrut-au musai saramură de crap, care arăta într-un fel extraordinar. Cam așa:

 
Saramura Pensiune Rechinul
 
Recent, într-una din multele zile cu dezlegare la pește din Postul Crăciunului, ne-am nimerit în Selgros când tocmai se fileta un imens crap de captură. N-am idee cât de mare fusese, dar o jumătate de pește gata filetat bătea cam la vreo 3 kilograme. Am luat rapid o bucată de file (cam de 950 g), că se vindea mai rău decât pâinea caldă.

 
113
 
107
 
114
 

O treime am congelat-o, iar din restul am pregătit vreo șase bucăți, numai bune întru satisfacerea pretențiilor culinare a 4 – 5 persoane, cărora le-am servit o saramură de crap, a cărei rețetă de preparare (inclusiv poze) o găsiți doar AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....