luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarSărățele cu mac...

Sărățele cu mac și parmezan

Cum vă povesteam și cu alte prilejuri, nu sunt expert, nici măcar specialist, pe zona de patiserie-cofetărie. Nu sunt un fan înfocat al preparării aluaturilor sau al compozițiilor gen pandișpan, chec, blat de tort ș.a.m.d. În majoritatea cazurilor le las în seama altora ori le iau “de-a gata”…

108

N-am folosit aluat congelat, care rezistă până la 1 an la –18 ˚C, ci din cel refrigerat, adică proaspăt preparat, dar cu o perioadă de valabilitate mult mai redusă. Avantajul? Diminuarea semnificativă a timpului de pregătire și a efortului depus. Și nici nu trebuie să fi expert ca să produci niște chestii de ronțăit.

107

Articolul integral îl puteți accesa AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....