22.3 C
Bacau

SĂRBĂTORI PASCALE ȘI LA CENTRUL EDUCATIV DIN TÂRGU-OCNA

De stiut!

Bex 1

Minorii delincvenți aflați în custodia Centrului Educativ Târgu-Ocna desfășoară în perioada 07.04-25.04. a.c., o serie de activităţi dedicate Sfintei Sărbători a Învierii Domnulu nostru, Iisus Hristos.

Calendarul activităţilor este următorul: 7 – 19 aprilie, activităţi de pavoazare, ecologizare şi curăţenie în curtea interioară a centrului şi în spațiile de cazare; în cadrul atelierelor ocupaţionale se vor realiza ouă încondeiate, felicitări, picturi cu temă pascală, alte obiecte artizanale, lucrările realizate urmând a fi prezentate în cadrul unei expoziţii organizate la Biblioteca Municipală ,,Radu Rosetti’’ din Oneşti, în perioada 17 – 25 aprilie; 7 – 25 aprilie, competiţii sportive organizate la nivelul centrului, precum și organizarea de vizite în comunitate, la Mănăstirea Măgura şi bisericile din Târgu-Ocna; 14 – 18 aprilie vor fi prezentate la clubul centrului, filme cu specific religios dedicate Sărbătorilor Pascale.

În Săptămâna Mare a Paştelui, persoanele internate vor participa la Slujbele Deniilor, la Slujba de Înviere, precum şi la Slujbele de Liturghie din zilele de Paşte. De asemenea, în săptămâna 21 – 25 aprilie va fi organizat un concurs tematic cu titlul ,,Datini şi obiceiuri specifice Sărbătorilor Pascale”; în data de 24 aprilie a.c., persoanele internate în instituția penitenciară îşi vor dona desertul pentru o zi, persoanelor cu dizabilităţi internate în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă a Persoanelor cu Dizabilităţi Târgu-Ocna.

,,Scopul acestor activități este de cultivare a spiritului şi valorilor moral – creştine în rândul persoanelor internate şi de facilitare a recuperării lor psiho – comportamentală, în vederea reintegrării lor în societate”, a declarat dna subcomisar de penitenciare Nicoleta Triandafil, purtătorul de cuvânt al Centrului Educativ Târgu-Ocna.

ROMULUS DAN BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri