Sãrbãtorile Pascale la Centrul de Reeducare Tîrgu – Ocna

În perioada 08. 04 – 12. 05. 2013, minorii aflati în custodia Centrului de Reeducare Tîrgu – Ocna sunt implicati într-o serie de activitati dedicate Sarbatorii Sfinte a Învierii Domnului.

Calendarul activitãtilor cuprinde printre altele: informarea minorilor privind semnificatia Sãrbãtorilor de Pasti; activitati de pavoazare, ecologizare si curatenie în curtea interioara a centrului si in spatiile de cazare; prezentarea unor filme cu specific pascal; conceperea si elaborarea articolelor cu tematica religioasa pentru Revista centrului; activitãti de voluntariat cu specific adaptat perioadei pascale derulate la Centrul de Îngrijire si Asistenta a Persoanelor cu Dizabilitãti Tîrgu Ocna; organizarea unui concurs tematic cu titlul “Datini si obiceiuri specifice Sãrbãtorilor Pascale”; activitãti de ecologizare desfasurate la Centrul de Îngrijire si Asistenta a Persoanelor cu Dizabilitãti din localitate; organizarea si desfasurarea activiatilor din Sãptãmâna Mare a Pastelui; vizite în comunitate la Manãstirea Mãgura, la alte biserici si institutii publice din Tîrgu Ocna; donarea desertului pentru o zi al minorilor si oferirea de cadouri simbolice si felicitari pentru persoanele cu dizabilitati intrenate in centrul de la Targu – Ocna; realizarea în cadrul atelierelor ocupationale de ouã încondeiate, felicitãri, icoane, picturi cu temã pascalã si prezentarea lucrãrilor realizate în cadrul unei expozitii organizate la Biblioteca Municipalã “Radu Rosetti”‘ din Onesti.

Minorii delincventi vor participa la toate slujbele si liturghiile din zilele de Pasti si vor putea urmari inregistrarile realizate in cadrul emisiunilor locale radio-tv. “Scopul activitatilor derulate in aceasta perioada este de cultivare a spiritului si valorilor moral – crestine în rândul minorilor si de a facilita recuperarea lor psiho – comportamentalã”, a declarat subcomisar de penitenciare Nicoleta Triandafil, purtatorul de cuvant al Centrului de Reeducare Targu – Ocna.

Romulus Dan Busnea